Hlavní obsah

Dětské centrum ohlídá děti a rodiče mohou jít do kina

Právo, Novinky, Rudolf Voleman, lh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste na festivalu s dětmi? Chcete jít do kina? A to bez nich? Právě pro vás je na festivalu připravené dětské centrum. Stojí hned vedle Thermalu a slouží těm nejmenším již šestým rokem.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Festival je připravený i na malé hosty.

Článek

„Centrum je prakticky po celý den plné dětí,“ uvedla jeho provozovatelka Žaneta Salátová.

„V úterý se u nás vystřídalo 33 dětí, v pondělí 22 a v neděli 27 dětí. V průměru zhruba třicet dětí denně,“ ukazovala v evidenční knize pedagožka Pavla Leach, podle které rodiče nechávají své ratolesti v Dětském centru na hlídání zhruba na dvě hodiny, aby měli klid na nějaký festivalový film.

Na jejich ratolesti čekají uvnitř centra deskové hry, pastelky, ale i zábava organizovaná pedagogy.

 Nejdelší hlídán? Tři hodiny

První hodina hlídání stojí v centru padesát korun a každá další započatá polovinu, přičemž nejdéle může rodič nechat své dítě na hlídání tři hodiny.

„Dítěti je tady lépe, než když se musí s rodiči prodírat v davu na festivalu,“ uvedla Leach, podle které ještě žádné dítě v centru neplakalo.

„To je spíš problém opačný, že se dětem nechce jít pryč z centra, když si pro ně přijdou rodiče. Mají třeba rozehranou nějakou hru a chtějí ji dohrát,“ vysvětluje Leach.

O děti se starají tři pedagožky ve dvou směnách. Otevřeno je od osmi ráno do dvaceti hodin večer. Zájem je o služby centra zejména odpoledne. Někteří rodiče se přitom vrací denně třeba i třikrát.

„Dětské centrum mohou ale navštívit i rodiče s dětmi, které si chtějí s nimi sami pohrát nebo jen dítě nakrmit či třeba přebalit,“ uzavřela Salátová.

Reklama

Výběr článků

Načítám