Hlavní obsah

Na začátek karlovarského festivalu lze ještě sehnat levná lůžka

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první dny Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech, který slavnostně zahajuje již v pátek 29. června, je ještě možné získat levnější lůžka k ubytování. Výběr ale už není moc velký, protože valná část méně drahých ubytovacích kapacit je již dávno rezervována.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Levné pokoje ve Varech ještě jsou, v centru města je ale nenajdete.

Článek

„Máme volných ještě asi dvacet dvoulůžkových pokojů v dřevěných domech se společným příslušenstvím. Cena za jeden pokoj je čtyři sta korun se vším všudy. Pokud se do pokoje přihlásí jeden nocležník, je cena dvě stě padesát korun za noc,“ uvedl provozovatel autokempu Březový Háj, který stojí pod březovskou přehradou asi tři kilometry od centra Karlových Varů.

Do Březové jezdí zdarma festivalový bus. „Poslední před půl jednou, takže naše ubytování může vyhovovat i návštěvníkům nočních filmových představení,“ dodal.

Poněkud dražší ubytování nabízí společnost E-Climb, která jej oficiálně zprostředkovává pro organizátory festivalu. „Dvoulůžkový pokoj vyjde na dva a půl tisíce korun. Máme volných ještě několik pokojů,“ uvedla Zuzana Kučerová ze společnosti E - Climb, která nabízí možnosti ubytování na webu www.karlovyvary.st. „Jedná se o pokoje ve středu města,“ dodala Kučerová.

Několik pokojů za 320 korun na noc nabízí rovněž ubytovna Hestia

Tradiční festivalový ubytovatel Domov mládeže v Lidické ulici v karlovarské městské části Drahovice má na první dva dny prakticky vyprodáno. „Ale na termíny od 1. července až do konce festivalu se nějaká volná místa najdou,“ uvedla Alena Huberová z Domova mládeže. Dvoulůžkový pokoj s příslušenstvím a třílůžkový bez sociálek stojí tisíc korun na noc, třílůžkový pokoj s příslušenstvím pak patnáct set.

Na příští týden mají volno rovněž v hotelu Gejzír, kde stojí dvoulůžkový pokoj se snídaní sedmnáct set korun.

Baťůžkáři mohou letos opět vsadit na Stanové městečko, které se ale přestěhovalo ze stadiónu AC Start do rekonstruovaného areálu koupaliště Rolava. Cena za noc ve stanu zůstává stejná 65 korun. Obejít se budou muset letos baťůžkáři bez ubytování ve škole na Palachovo nábřeží, protože objekt školy je v rekonstrukci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám