Hlavní obsah

Nadaci Jedličkova ústavu podpořili mediální partneři festivalu téměř miliónem a půl korun

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako tradičně dává i tentokrát karlovarský filmový festival prostor neziskovým organizacím. Nadace Jedličkova ústavu od mediálních partnerů v úterý večer převzala šek v hodnotě 1 460 000 korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Skupina The Tap Tap

Článek

Tuto sumu může využít Jedličkův ústav pro svou prezentaci ve vybraných médiích. „Pro nadaci je to významné a pomůže jí to oslovit veřejnost,“ řekl mluvčí nadace Radek Musílek.

Nadace Jedličkova ústavu byla založena v roce 1990. Podporuje rozvoj Jedličkova ústavu a škol a jeho současné a bývalé klienty, mladé lidi s tělesným a kombinovaným postižením, a také další organizace s podobným zaměřením.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nadace převzala šek od sponzorů. Uprostřed Stanislava Zajícová z vydavatelství Borgis.

V rámci doprovodného programu festivalu se v úterý v Poštovním dvoře také uskutečnil koncert skupiny z Jedličkova ústavu The Tap Tap. Na středu je pak  připraven odpolední komponovaný program na Mlýnské kolonádě s prezentací neziskových organizací, kterým Nadace pomáhá, a koncertem kapely Ska’n‘daal.

Také běžní návštěvníci festivalu mohou hendikepovaným lidem přispět do kasiček ve tvaru autobusu, který po městě vozí dobrovolnicí.

Reklama

Výběr článků

Načítám