Hlavní obsah

Stanové městečko využily dva tisíce baťůžkářů

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba dva tisíce baťůžkářů využilo při letošním 47. ročníku filmového festivalu služeb stanového městečka na přírodním koupališti Rolava v karlovarské městské čtvrti Rybáře. Je to přibližně asi o pět set mladých návštěvníků festivalu méně než loni, kdy stanové městečko ještě fungovalo na stadiónu AC Start v Tuhnicích.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Stanové městečko na přírodním koupališti Rolava.

Článek

„Jediným problémem tady bylo občasné špatné počasí,“ hodnotil recepční stanového městečka Marek Pospíchal.

„Minulý víkend tady létaly v bouřce stany a prší i na závěr festivalu,“ posteskl si. „Chování ubytovaných ale bylo v pohodě. Prostě tu byl klid a mír,“ dodal.

Jeho slova potvrdil i Václav Zápotočný, provozovatel občerstvení v areálu koupaliště Rolava, které jelo po dobu festivalu non stop.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Stanové městečko na přírodním koupališti Rolava. Ještě složit stan.

„Nebyl tady žádný problém,“ uvedl. „Samozřejmě, že nejvíce se prodávalo pivo. Byly to desítky vypitých sudů,“ pokračoval.

„O jídlo zase takový zájem nebyl. Nejvíce ale šla vařená kukuřice, párek v rohlíku a sýr v housce,“ konstatoval. „Odpoledne pak polévky a rovněž halušky se zelím,“ dodal.

Baťůžkáři odjížděli ze stanového městečka spokojení. „Je to tady na Rolavě určitě hezčí, než na stadiónu,“ uvedla Petra Jánská z Mostu, která byla na festivalu potřetí.

„I když ten stadión měl také své kouzlo,“ dodal její přítel Václav Hrubý. „Možná tady mohlo být víc sprch, aby se před nimi netvořily fronty,“ dodal.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Stanové městečko na přírodním koupališti Rolava. Balíme. Odjížíme.

„Také jsme vzpomínali na restauraci, která přeci jenom nabízela víc vařených jídel než může občerstvovací stánek,“ poznamenal.

„Stanové městečko na Rolavě bylo fajn. Po večerech tady chodily holky z koupaliště nahaté,“ pochvaloval si student Jaroslav Jelínek, když balil stan a vracel se zpět do domů do Prahy.

Reklama

Výběr článků

Načítám