Hlavní obsah

Nejlepším šedesátivteřinovým filmem vyhlášen minihoror Petra Černého

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězem druhého ročníku soutěže pro začínající filmaře Jameson Done in 60 Seconds se stal ve čtvrtek na karlovarském filmovém festivalu Petr Černý z malé vesničky Obory.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Nadšený vítěz Petr Černý

Článek

Petr Černý natočil šedesátivteřinovou verzi známého hororu Vřískot. Volba filmu byla podle něj v podstatě náhodná.

"Jednou, když jsme šel spát, napadl mě Vřískot, tak jsem si to zapsal," řekl vítěz Novinkám. O film se zajímá už od třinácti let, nejdříve zkoušel psát a pak si řekl, že něco natočí. Filmu by se v budoucnu rád věnoval profesionálně.

V soutěži šlo o to natočit slavný film znovu tak, aby měl 60 vteřin, a přesto dával smysl. Vítěz pojede se svým doprovodem v březnu 2013 na tři noci do Londýna, kde bude ubytován v hotelu a zúčastní se filmových workshopů. Nejzajímavější bude účast na mezinárodním finále soutěže, kde mezinárodní porota vybere 5 nominovaných v soutěži, a ti se zúčastní předávání cen.

Vítěz prvního českého ročníku Petr Brunner se se svým snímkem utkal v mezinárodním kole soutěže v konkurenci vítězných snímků z 19 zemí celého světa. Při předávání prestižních cen byla porotou zvolena jako absolutní vítězka soutěžící z Kazachstánu Indira Suleimenová se svým snímkem Černá labuť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám