Hlavní obsah

Modelky na vozíčcích předváděly letní módu

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Modelky na vozíčcích ve středu odpoledne předvedly na netradiční módní přehlídce v Mlýnské kolonádě v Karlových Varech poslední trendy v oblékání. Na červeném koberci je doprovodily mimo jiné herečky Tereza Voříšková, Dana Morávková a také známé modelky. Módní přehlídka přilákala stovky diváků, kteří modelkám na vozíčcích nadšeně tleskali.

Článek

„Jednalo se o velmi netradiční módní přehlídku, na které předvedly kromě zdravých modelek módu z dílny předních českých návrhářů Daniely Flejšarové a Evy Janouškové rovněž modelky vozíčkářky,“ uvedla Jana Gabrielová, koordinátorka projektu Kina bez bariér, v rámci kterého se módní přehlídka s podporou společnosti RWE uskutečnila.

Na červeném koberci v Mlýnské kolonádě se postupně představilo v roli modelek šest vozíčkářek. „I když jsem měla dost velkou trému, na módní přehlídku jsem se moc těšila,“ popisovala své pocity jedna z nich Jitka Buriánová z Českých Budějovic.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Některé modelky se při přehlídce nechaly přivést na vozíčku.

„Móda mě zajímá, ale určitě jí nepodléhám. Módní šatník je totiž také otázka peněz. Některé věci si ovšem nechávám šít, například kalhoty,“ prozradila vozíčkářka.

Vůbec poprvé se na molo jako modelka postavila herečka Dana Morávková. „Na mole jsem už samozřejmě stála, ale pouze jako moderátorka. V roli modelky to bylo vůbec poprvé,“ přiznala.

„Módní přehlídka slouží dobré věci, takže jsem tady ráda,“ uvedla. „Smyslem akce je boření bariér,“ komentovala Gabrielová. „Naším mottem je - Žijeme spolu,“ dodala. „Dovolila jsem si vypůjčit od Marka Ebena jeho pěkná slova: Krása zůstává krásou ať sedí či chodí,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám