Hlavní obsah

Výherci soutěže Práva a festivalu sledovali filmy a pojídali oplatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Monika Theinerová přijela do Kalových Varů s dvanáctiletým synem Radimem z Českých Budějovic. Nezařadili se ale mezi baťůžkáře nocující často ve velkém chladu, ale do kin vyráželi z pohodlí hotelu, po vydatné snídani. Krátce před tím se totiž stali vítězi soutěže deníku Právo a Mezinárodního filmového festivalu Cesta ke hvězdám o pobyt ve Varech.

Článek

Theinorovi dorazili na festival v neděli z Českých Budějovic a zdrželi se do středy. Za tu dubu stihli zhlédnout na vyhrané pasy asi osm filmů a také se projít městem.

“Nejvíc nás nadchnul Občanský průkaz. Každého sice z jiného důvodu. Já tu dobu zažila, synovi se prostě snímek líbil,” vypráví nadšeně výherkyně soutěže před slavnostním vchodem do hotelu Thermal.

Ze zahraniční produkce je zaujal snímek Chlapec a bicykl. “Mně se ale stejně nejvíc líbily festivalové znělky,” dodává Radim.

Nejen filmy je ale živ festivalový divák, proto také - jak sami říkají - podlehli kouzlu lázeňských oplatek. “Dokonce jsme i ochutnali termální prameny. Když už jsme tady, tak to se přeci musí,” neskrývá dobrou náladu Theinerová.

Nadšená byla nejen z pobytu, ale také ze setkání s hvězdami. “Před 25 lety jsem sbírala všechno o divadle Na zábradlí. A teď jsem na projekci Evžen mezi námi viděla Jiřího Bartošku i třeba Pavla Zedníčka, úžasné,” doplňuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Výherci si přes sklo osahali také ceny filmového festivalu.

Domů se jim moc nechce, i když celé léto mají ještě před sebou. Radim brzy odjíždí na lezecký tábor a jeho mamka jako učitelka má volno téměř až do konce srpna.

 Soutěžit se bude i dále

A jaký Theinerových recept na vítězství v soutěži? “U nás se o to stará babička. Už loni získala festivalové tričko a letos se na naši rodinu usmálo štěstí podruhé. A rovnou hlavní cena. Tolik nás to naladilo, že příští rok přijedeme se synem asi zase,” uzavírá výherkyně.

Vedle hlavní ceny - pobytu  ve Varech, mohli letos soutěžící v Cestě ke hvězdám vyhrát také desetkrát festivalový pas, robotický vysavač Ecovacs nebo festivalové tričko či hrneček. Soutěžit se bude i za rok. Stačí sledovat dění z filmového světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám