Hlavní obsah

Karlovarští restauratéři před festivalem kontrolory nešidili

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Překvapivě dobře skončily dosavadní kontroly poctivosti prodeje, které před zahájením karlovarského filmového festivalu tento týden uskutečnila Česká obchodní inspekce (ČOI) v restauracích a pohostinstvích v Karlových Varech. Uvedl to ředitel ČOI v Plzni Milan Javorský.

Foto: Profimedia.cz

Karlovy Vary

Článek

„Musím uznat, že výsledky kontrol dopadly velice dobře,“ informoval Javorský. „Zaměřili jsme se při kontrolách na provozovny restauračních zařízení v lázeňském středu města, kde lze očekávat největší počet návštěvníků festivalu. Zatím jsme ovšem nemuseli udělovat žádné sankce,“ pokračoval Javorský, podle kterého jeho inspektoři zatím zkontrolovali deset restaurací.

V kontrolách se bude pokračovat

Kontroly v dějišti mezinárodního filmového festivalu budou pokračovat i týden před festivalem a rovněž po dobu jeho konání na začátku července. „Nyní se chceme více zaměřit na poskytovatele ostatních služeb. Jedná se například o kadeřníky, masážní salony nebo ubytovny,“ uvedl Javorský.

„Naším hlavním cílem je, aby byli zákazníci přijíždějící na karlovarský festival spokojeni s kvalitou poskytovaných služeb,“ připomněl ředitel inspekce. Celkem chce ČOI nasadit do Karlových Varů deset inspektorů. „Budeme je střídat, aby se neokoukali,“ uzavřel Javorský.

Reklama

Výběr článků

Načítám