Hlavní obsah

MFF v Karlových Varech nabízí dostatek ubytování

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Volného ubytování po dobu letošního, 45. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech, který zahajuje už tento pátek, je stále ještě relativní dostatek. Důvodem je dosavadní poněkud menší zájem o rezervace pobytů v karlovarských hotelech a ubytovacích zařízeních.

Foto: Rudolf Voleman , Právo

Před hotelem Thermal už čekají na návštěvníky festivalu pokladny.

Článek

Kromě úvodního festivalového víkendu jsou k dispozici v podstatě všechny druhy ubytování, tedy i ty nejlevnější, které bývaly v minulých letech často dlouho dopředu vyprodány.

„S obsazeností ubytovacích míst to letos není tak hrozné jako v minulých letech,“ uvedla Petra Kučerová z Good Bed Agency, která je oficiální festivalovou ubytovací agenturou. „Dokonce nabízíme ještě poměrně dost volných pokojů na první víkend. Samozřejmě těch levnějších už moc není,“ poznamenala s tím, že objednávky těch nejlevnějších ubytovacích kapacit začaly už na přelomu března a dubna.

„Na první víkend nabízíme například dvoulůžkový pokoj v centru města za dva tisíce korun za noc. Mimo střed města máme v nabídce ještě dvoulůžáky za tisíc až patnáct set korun,“ dodala. Podle Kučerové je možné od pondělí 5. srpna sehnat ubytování v Karlových Varech prakticky všude a za jakoukoliv cenu. „Nejlevnější jsou bungalovy v autokempu v Březové, kde noc stojí dvě stě korun. Máme ale také volná levnější místa v penziónech a v soukromí,“ poznamenala Kučerová.

Stanové městečko od čtvrtka

Vyprodaný je na první víkend festivalu hotel Festival v domově mládeže v městské části Drahovice. „Ovšem od neděle 4. srpna už je jeho kapacita volná,“ uvedla Zdeňka Čížková ze společnosti Kawex, která ubytování v domově organizuje. Hotel Festival nabízí třílůžkové pokoje se sociálním zařízením za 1540 korun, bez za 900.

Pro baťůžkáře bude od čtvrtka 1. srpna otevřené tradiční stanové městečko. Cena 70 korun za osobu a noc se z loňska nemění, přičemž v ceně je také sprcha a úschovna zavazadel. Restaurace na stadiónu AC Start v Tuhnicích pojede opět nonstop. Bezplatné budou autobusy městské hromadné dopravy mířící do stanového městečka a zpět do centra města.

Studenti budou mít i letos možnost najít střechu nad hlavou v hostelu v bývalé Základní škole na Palachově nábřeží.

„Podražili jsme z 95 na 99 korun za osobu a noc,“ uvedl provozovatel hostelu David Korba s tím, že mírné zdražení způsobilo navýšení nájmu z dosavadních 50 na 100 tisíc korun ze strany vlastníka školní budovy, tedy města.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám