Hlavní obsah

Během filmového festivalu se letos moc nekrade

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Během filmového festivalu se zatím příliš nekrade. Alespoň to tedy vyplývá ze statistik, které má k dispozici policie.

Článek

„Počty krádeží se oproti normálnímu týdnu mimo festival mírně zvýšily. Ale opravdu jen o málo,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. „Zaznamenali jsme dosud pouze tři odcizené batohy,“ pokračoval s tím, že všechny případy se staly ve Stanovém městečku na stadiónu AC Start v městské části Tuhnice, kde hledají azyl zejména studenti a mladí návštěvníci festivalu.

Čtyřikrát udeřili během festivalu kapsáři. „Většinou se jednalo o odcizené peněženky,“ konstatoval Valenta s tím, že během festivalu byla vyloupena tři osobní vozidla. „Jejich majitelé nechali na sedačkách různé věci, které tam neměly co dělat. Především tašky s elektronikou,“ uvedl policejní mluvčí.

Podle Valenty se festivalu zatím ale vyhýbají krádeže osobních vozidel. „Zaznamenali jsme dvě krádeže, ale ty se staly mimo Karlovy Vary,“ uvedl mluvčí, podle kterého ve dvou případech došlo ke krádežím cenností a finančních hotovostí na hotelech či ubytovacích zařízeních. V jednom případě se jednalo o dvoje hodinky a prsteny 44 leté cizinky, která ztrátu vyčíslila na více než 54 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám