Hlavní obsah

Letní kino podpořily stovky lidí

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záchranu Letního kina v Karlových Varech podpořilo účastí na benefičním koncertu, kterým byl doprovodnou akcí karlovarského filmového festivalu, kolem osmi stovek diváků. Bez nároku na honorář nechyběli ani hvězdní hosté jako Michal Prokop, Jan Hrubý, Luboš Andršt, Jiří Schmitzer či Pavel Bobek.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovarské Letní kino zaplnilo přes osm set nadšených diváků.

Článek

„Osm set lidí přišlo, protože mají zájem Letní kino obnovit. Není pravda, jak se ukázalo, že Letní kino je překonaný fenomén, jak kdosi řekl,“ poznamenal hlavní pořadatel, muzikant a herec Ladislav Gerendáš, který nyní doufá, že v příštím roce už nebudou muset areál na představení připravovat desítky dobrovolníků při brigádách.

Pochvaloval si přitom, že se na festival dostavily všechny předem avizovaní účinkující. „Mě se strašně líbilo představení karlovarského Smyčcového kvartetu. Tak neskutečně pasovalo do prostředí Letního kina a mělo obrovský úspěch u publika. Děkovali mi, přitom děkovat bych jim měl já jim. Vždyť hráli za pivo a vuřta,“ připomněl Gerendáš, který je karlovarským patriotem. Mimo předem připravený program dorazil i herec a zpěvák Jiří Macháček.

Kino podporuje i Bartoška

„Nenechte si letní kino vzít,“ vyzýval například herec a moderátor Petr Vacek. Pro zachování Letního kina se vyslovil těsně před karlovarským filmovým festivalem jeho prezidenta herec Jiří Bartoška. „Byl bych rád, kdybychom v něm mohli v příštím roce už promítat nějaké nesoutěžní snímky,“ konstatoval. „Letní kino má svou neopakovatelnou atmosféru. Navíc je tam možné kupříkladu kouřit,“ uvedl Bartoška.

Podle Gerendáše se ukázalo, že Letní kino má svoji životnost. „Myslím, že by měla být zachována i krytá část publika, kam se při dešti podstatná část publika šla schovat. Má svoje opodstatnění,“ konstatoval. Jenže podle představ vedení města má být zachována jen část sedaček před pódiem a všechny ostatní stavby mají být zdemolovány.

Podle mluvčího na karlovarském magistrátu se pro příští rok počítá s investicemi za dva milióny korun. Za ty se mají odstranit sedačky v horní části Letního kina, ale také ocelové konstrukce věží na osvětlení. Místo toho má vzniknout zatravněná plocha, která má plynule navázat na sousední park. Zachováno má být z části pouze stávající publikum a několik řad sedaček na ním.

Reklama

Výběr článků

Načítám