Hlavní obsah

Master Classes s Olgou Sommerovou, Olgou Špátovou nebo Scottem Sandersem

Novinky, Festivalový deník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

I letos festival organizuje setkání s režiséry, herci a dalšími filmaři, kteří tu představují svou tvorbu. Změnilo se ovšem místo setkávání - z technických důvodů se budou Master Classes konat v odpoledních hodinách v Radio 1 YouTube Lounge v prvním patře hotelu Thermal.

Článek

4. 7. v 16:00

Master Class je věnovaný klasikovi českého dokumentu, režiséru Janu Špátovi. Hosty setkání budou režisérky Olga Sommerová a Olga Špátová a producent Richard Němec. Restaurované filmy Jana Špáty jsou uvedeny v sekci Dokumentární filmy mimo soutěž. Master Class proběhne pouze v českém jazyce.

5. 7. v 15:00

Master Class s proslulou íránskou herečkou a režisérkou Niki Karimi, která je v letošním roce členkou hlavní poroty festivalu. Niki Karimi účinkovala ve více než třiceti filmech a v roce 2005 režisérsky debutovala filmem One Night, její druhý film A Few Days Later byl uveden na více než osmdesáti festivalech. Tento Master Class proběhne v anglickém jazyce bez tlumočení.

6. 7. v 16:00

Master Class se dvěma zástupci nové americké generace tvůrců; s režisérem Carym Fukunagou, jehož debut Sin nombre získal ocenění na festivalu v Sundance a na MFF KV je uveden v sekci Horizonty, a Scottem Sandersem, režisérem a dýdžejem, který představí v sekci Půlnoční filmy svůj film Černej dynamit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám