Hlavní obsah

Závěrečná party s tunou jídla, podávat se budou jeseteři i sushi

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Ve znamení vodního světa chystá Grandhotel Pupp v Karlových Varech podobu závěrečné sobotní party ukončující festival. Na každého z tisíce zvaných hostů připadá kilogram jídla. A co se bude pít? Třeba sedm set lahví kvalitního moravského vína a dva tisíce litrů piva.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Šéfkuchařka Grandhotelu Pupp v Karlových Varech

Článek

„Závěrečná party bude ve znamení vodního světa, ale to neznamená, že se budou podávat langusty a podobné speciality, ryby plavou také v řekách. Takže budeme například péct třicet kilogramů jeseterů, a to pod alobalem v celku a přelévat máslem, aby byli šťavnatí,“ řekla šéfkuchařka Vlaďka Příhodová.

Kuchyně připraví také zhruba stejné množství lososů, každý má mezi třemi až pěti kilogramy.

Ryby se budou podávat v Rendez vous GH Pupp. „Tam nebude chybět zmrzlinový bar. Jak klasika, tedy zmrzlina vanilková, čokoládová a ovocné, tak sorbety, což je zmražené ovoce bez smetany,“ doplnila šéfkuchařka.

Na své si přijdou i ti, co rybám neholdují. „Slavnostní sál bude patřit teplé kuchyni. Kromě toho zde bude umístěn salátový bar a pánev Wok,“ uvedla Příhodová, která poprvé ponese za večer plnou odpovědnost v roli šéfkuchařky.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Podávat se bude jeseter

Na hosty Slavnostního sálu bude zase čekat paella, tedy španělská specialita z králíka a darů moře. Jako dezert se budou podávat vafle a čokoládové palačinky.

Zahrádka GH Pupp patří tradičně grilu. „Máme připravené hřbety z bylinkových vepříků z vyhlášené německé oblasti Saalow. Pro dámy kuřecí prsa a pro pány hovězí svíčkovou. Chybět nebudou ani grilovaná vepřová žebra s medovým kořením,“ upozornila šéfkuchařka.

Na zahrádce se budou také připravovat japonské nudle Vifon s mořskými plody a japonskými houbami shi - také, dále zhruba 40 kilogramů jehněčího a telecího kebabu.

Zrcadlový sál bude patřit čtyřem tisícům kousků sushi. „Jedná se například o Nigiri, do kterých patří syrové ryby a krevetky, nebo Maki, což jsou rolky se zeleninou obalené v sezamovém semínku. Uzoučké rolky s mořskými řasami s lososem se jmenují Hosomaki,“ uvedl specialista pro sushi v GH Pupp Martin Wacek.

Máme připravené hřbety z bylinkových vepříků z vyhlášené německé oblasti Saalow. Pro dámy kuřecí prsa a pro pány hovězí svíčkovou. Chybět nebudou ani grilovaná vepřová žebra s medovým kořením
Šéfkuchařka Vlaďka Příhodová

Malá Dvorana se spojí s dezerty. Upečou je v hotelové cukrárně, a to dvanáct druhů po sto padesáti kouscích. Chybět nebude dort Pupp, Sacher, smetanový či s broskvemi. Milovníci sladkého mohou na večírku zavítat k čokoládovým fontánám. Vedle ovoce se letos bude nově namáčet marshmallow a mini preclíky.

„Na závěrečnou party máme v sudech dva tisíce litrů piva a sedm set lahví kvalitního moravského vína. Provedli jsme velkou objednávku máty, takže určitě připravíme pět set nápojů mojito,“ uvedl šéf stravování v GH Pupp Richard Lhoták. Pro ty, kteří nemusejí alkohol, jsou k dispozici desítky hektolitrů vody. „Jak jsme ale vypozorovali, té se nejvíce vypije až ráno po rušných večírcích,“ uzavřel s úsměvem.

Reklama

Výběr článků

Načítám