Hlavní obsah

Strážníci pokutovali prodejce klobás a německého muzikanta

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

S pokutami odjeli z karlovarského filmového festivalu dva podnikavci, kteří chtěli na jeho dění vydělat, aniž si k tomu obstarali potřebná povolení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Vydělat na právě probíhajícím filmovém festivalu chce nejeden člověk. Způsoby však mnohdy nekorespondují s platnými předpisy,“ uvedl ředitel karlovarské městské policie Marcel Vlasák.

„Tak tomu bylo i v úterý večer, kdy strážníci městské policie na podnět kontrolovali ve Dvořákových sadech ušmudlaného dvaapadesátiletého muže z Ostravy. Ten bez patřičných povolení a v rozporu s tržním řádem prodával klobásy. Při kontrole nebyl samozvaný prodejce schopen prokázat ani svoji totožnost,“ konstatoval Vlasák.

Strážníci muže nechali zajistit policií k ověření totožnosti. „Udělili jsme mu pokutu ve výši jednoho tisíc korun, protože prodával bez povolení a úhrady poplatku za zábor veřejného prostranství,“ dodal Vlasák. Navíc nelegální prodejce nabízel na stolku potraviny, protože kromě klobás tam měl vyložené také kupříkladu uzené sýry.

„Ten samý den, jen o pár hodin dříve, na stejném místě řešili strážníci blokovou pokutou ve výši dvě stě korun hudební projevy sedmnáctiletého Němce, který se pokoušel opět bez patřičného povolení přivydělat a využít k tomu dění kolem festivalu,“ pokračoval Vlasák.

„K takové produkci musí mít každý také povolení. Mají ho i malíři, mimové nebo hudebníci, kteří právě ve Dvořákových sadech své produkce provádějí nejčastěji,“ uzavřel Vlasák.

Reklama

Výběr článků

Načítám