Hlavní obsah

Bartoška rozšlapal pedály oranžového kola

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

V sobotu v pravé poledne prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška a generální ředitel ČEZ Martin Roman rozšlapali před hotelem Thermal v Karlových Varech pedály oranžových kol.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška a generální ředitel ČEZ Martin Roman šlapali v sobotu v poledne před hotelem Thermal v Karlových Varech na oranžovém kole.

Článek

Charitativní akci, která je organizována ve prospěch Nadace policistů a hasičů a Svazu paraplegiků Centra Paraple, pořádá už pošesté v řadě Nadace ČEZ v rámci karlovarského filmového festivalu.

Půlmiliónový základ 

Na start oranžového kola vložila Nadace ČEZ půl miliónu korun a až do soboty 11. července mohou návštěvníci festivalu na kolech rozhodovat šlapáním, která z neziskových organizací dostane z této částky větší koláč.

Bartoška jako vždy zvolil nejlehčí převod. „Souhlasím s Karlem Poláčkem, že žid a herec patří do kavárny,“ prohlásil po minutě strávené na kole. „Je to jediná příležitost v roce spatřit Bartošku na jízdním kole,“ dobíral si prezidenta televizní moderátor akce Jiří Vichnar.

„Na kole opravdu nejezdím. Vždyť jsem od března v penzi, tak co bych na kole dělal,“ potvrdil při odchodu populární herec. „Tady ale jde ale o dobrou věc, takže se rád zapojím,“ dodal. Na oranžovém kole jej postupně vystřídali místní politické špičky, ale také například olympijský vítěz z Mexika v roce 1968 Jan Kůrka.

Peníze jdou charitám

Centrum Paraple chce peníze použít ve prospěch lidí s poraněním míchy.

„Peníze pomohou lidem po úrazu míchy vyrovnat se s novou životní situací, zlepšit fyzický a psychický stav, dosáhnout co největší soběstačnosti a nezávislosti, vrátit se k rodině, přátelům a podobně,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Lucie Speratová.

Nadace policistů a hasičů se snaží zabezpečit důstojné životní podmínky lidem, jejichž blízcí z řad policejního či hasičského sboru utrpěli kvůli svému nasazení v povolání zdravotní újmu komplikující jejich další život.

„Nadace pečuje o desítky dětí z neúplných rodin, jejichž otcové - policisté a hasiči, zemřeli při výkonu služby,“ dodal Speratová.

Reklama

Výběr článků

Načítám