Hlavní obsah

Policie má pocit, že ani není festival

– KARLOVY VARY
Právo, Rudolf Voleman

Jakoby snad ani v Karlových Varech neprobíhal mezinárodní filmový festival, má pocit šéf karlovarské pořádkové policie Michal Šavrňa při ohlédnutím za prvními třemi dny. Až na několika případů rušení nočního klidu, potyčky opilců, popelnice na křižovatce a poraženou dopravní značku, je totiž v centru dění relativní klid.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační fotografie

Článek

„V neděli bylo v Karlových Varech snad nejvíce lidí v historii karlovarských filmových festivalů,“ zhodnotil Šavrňa. „Ale musím to zaklepat, zatím je klid,“ dodal.

Zloděje nahrála kamera 

„Poslední krádež kabelky jsme zaznamenal v pizzerii v Zahradní ulici už ve čtvrtek před zahájením přehlídky filmů,“ pokračoval Šavrňa. „Navíc pachatele známe, protože jej zachytily bezpečnostní kamery,“ poznamenal.

„V neděli přišla za námi paní, že se jí ztratila peněženka, ale pak se ukázalo, že ji nechala na pultě stánku s pohlednicemi, kde ji později našla,“ vzpomínal marně na další případě krádeží v přeplněném městě.

Jeho slova potvrdil i šéf karlovarské městské policie Marcel Vlasák. „Nic mimořádného se během festivalu nestalo,“ uvedl.

„Spíš je jen hodně živo, takže přijíždíme na upozornění místních na rušení nočního pořádku, když třeba mladíci organizují mejdánky na ulici nebo někde v podchodu,“ uvedl Vlasák, podle kterého se čas od času někdo popere. „Neznají míru v pití alkoholu a vjedou si do vlasů, takže už jsme museli být dvakrát na záchytce v Sokolově,“ pokračoval.

Strážníci rozdávali botičky

Strážníci se občas setkají během festivalu s dost nepochopitelnými činy. „Na okružní křižovatku nad řekou Teplou u někdejší transfuzní stanice zřejmě nějací mladíci natahali z okolí popelnice. Strážnici je museli zase vrátit zpět, aby zde nedošlo k dopravní nehodě,“ popisoval Vlasák.

Problémy většího ražení nebyly ani v dopravě. „S alkoholem za volantem zatím problém není,“ uvedl Šavrňa. „Uvolněné mravy ale panují ohledně parkování na místech, kde to není povoleno, takže jsme museli pár aut odtáhnout a rozdat několik botiček,“ dodal.

„Nejhorší situace s parkováním byla v sobotu v okolí Poštovního dvora,“ řekl. „Zaznamenali jsme dvě drobné dopravní nehody, přičemž při jedné z nich řidič povalil dopravní značku u hlavní pošty,“ uzavřel Vlasák.

Reklama

Výběr článků

Načítám