Hlavní obsah

SOUTĚŽ: Fotoaparáty za momentku z Varů mají majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/KARLOVY VARY

Pětičlenná porota vybrala v tomto týdnu deset nejlepších fotografií, které mapovaly uplynulý karlovarský festival. Redakci v rámci soutěže došla téměř stovka snímků. Zvítězila romantika v kině, kterou sám autor nazval "Vyměnil boty za akreditaci". Všechny výherce redakce osloví v následujících hodinách.

Článek

Hlavní 1. cenu digitální fotoaparát Panasonic Lumix DMC-FZ8 vyhrává

FILIP GRIMM, z Prahy 5 za fotografii s názvem "Vyměnil boty za akreditaci."

Fotoaparát představuje kompaktní 7,2Mpix fotoaparát z řady superzoomů Lumix.

Staví na špičkovém objektivu LEICA s 12x optickým superzoomem, navíc přibyl nový unikátní systém Inteligentní stabilizace obrazu, možnost ukládat snímky s rozlišením až 7,2Mpx ve formátu RAW či manuální ostření. Fotoaparát je ideálním řešením pro nadšené fotografy a cestovatele, kteří využijí vysoký výkon a profesionální funkce, avšak zároveň požadují snadnou přenosnost a jednoduché ovládání.

:. Fotoaparát Panasonic FZ8

Panasonic Lumix DMC-FZ8 má objektiv s proměnnou ohniskovou vzdáleností, který je schopen při světelnosti od 2,8 do 3,3 nabídnout 12x optický superzoom v rozsahu 36 až 432 mm (ekvivalent klasického kinofilmu). Kombinace tří asférických členů daly vzniknout objektivu s vynikajícími optickými vlastnostmi při zachování příjemně kompaktních rozměrů celého přístroje.

Při manuálním nastavení expozičního času lze využít rozsahu od 60 s do 1/2000 s.  Model je vybaven Inteligentním systémem stabilizace obrazu. Ten se skládá ze dvou prvků - optického stabilizátoru MEGA O.I.S. a adaptivního nastavení ISO (I.I.C.).

2. cenu 6Mpix digitální fotoaparát Panasonic Lumix DMC-TZ2 získává

KRISTÝNA GREPLOVÁ, z Plumlova za obrázek s titulkem "Festivalové prolínání..."

Zoom objektivu navíc začíná na širokoúhlém ohnisku 28 mm, jež je ideální pro interiérovou a krajinářskou fotografii nebo snímky architektury i skupinových portrétů. Fotografovi pomáhá tzv. Inteligentní systém stabilizace obrazu, který automaticky zvolí nastavení tak, aby fotky z dovolené i z večírku byly vždy ostré při zachování co nejnižší možné míry obrazového šumu.

:. Fotoaparát Panasonic DMC TZ2

Širokoúhlý objektiv Leica DC VARIO-ELMARIT se plně zatahuje do těla fotoaparátu. Je ideální pro fotografování krajiny i architektonických památek a hodí se všude tam, kde je málo místa. Výkonný superzoom (ekvivalent k 28 - 280 mm u kinofilmu) se naopak uplatní tam, kde se k fotografovanému objektu nelze dostat blíž. Při fotografování se sníženým rozlišením na 3 megapixely lze využít funkci Extra Optical Zoom, která 10x optický zoom "prodlouží" na hodnotu 13,8x.

3. cena digitální fotoaparát Panasonic Lumix DMC-FX10 putuje

MICHALOVI SOLDÁNOVI, z Chomutova za fotografii s názvem "Slušivé botky Petera Barta"

Fotoaparát s objektivem Leica se světelností f2,8. Kovové tělo mu dodává nejen elegantní vzhled, ale také potřebnou robustnost. I při kompaktních rozměrech si v sobě model nese systém Inteligentní stabilizace obrazu, 3x optický zoom (ekvivalent k 35 - 105 mm u kinofilmu) a rozlišení 7,2 nebo 6,0 megapixelu.

Foťák je osazen objektivem Leica DC VARIO-ELMARIT, který se skládá ze sedmi členů v šesti skupinách a obsahuje tři čočky se třemi asférickými povrchy.

:. Fotoaparát Panasonic Lumix FX 10

Pohodlnou práci s fotoaparáty usnadňuje LCD panel s úhlopříčkou 2,5 palce a rozlišením 115 000 bodů. K dispozici je funkce High Angle LCD, která vylepšuje viditelnost displeje z podhledu, například když fotograf drží přístroj nad hlavou a fotí přes okolostojící dav lidí. Tuto funkci lze aktivovat stisknutím samostatného tlačítka. Při venkovním focení za jasného slunečného počasí přijde vhod funkce Power LCD, která zvyšuje jas LCD panelu o 40 %.

4. - 10. cenu získávají tito soutěžící:

Lukáš Rumpík, Karlovy Vary

Honza Císař

Jan Kůrka, Aš

Anna Róblová, Trmice

Martina Fuksová, Karlovy Vary

Šárka Kohoutová, Písek

Boris Zetka, Brno

PRAVIDLA SOUTĚŽE:

1. Soutěž začala v sobotu 30. června 2007 ve 12:00 a skončila v sobotu 7. července 2007 ve 12:00.

2. Ceny:

1. cena - digitální fotoaparát Panasonic Lumix DMC-FZ8.

2. cena - digitální fotoaparát Panasonic Lumix DMC-TZ2.

3. cena - digitální fotoaparát Panasonic Lumix DMC-FX10.

4. - 10. cena - Kniha Svět zvaný Amerika a DVD s filmem Jak se krotí krokodýli

3. Soutěžilo se o nejhezčí momentku s tématikou MFF Karlovy Vary. Deset nejhezčích fotografií vybrala porota složená ze zástupců Borgis a.s.

4. Fotografie jste měli zasílat v minimálním rozlišení 640 x 480 px a velikosti od 20 kB na e-mail: soutezkv@novinky.cz . Vítězové cen jsou obeznámeni v pátek 13. července na internetovém zpravodajském serveru Novinky.cz. Výherci budou rovněž telefonicky či e-mailem kontaktovaní s tím, že první tři ceny budou osobně předány v redakci.

5. Do předmětu e-mailu jste měli napsat FOTOSOUTĚŽ  a do těla zprávy uvést jméno, příjmení, adresu, kontakt a tel. číslo.

6. Soutěžící mohli zaslat pouze jednu fotografii.

7. Výsledky soutěže jsou konečné, bez možnosti odvolání. Výhry nelze vyplatit v hotovosti ani je vymáhat právní cestou.

8. Účastníkem soutěže se stal každý, kdo akceptoval pravidla soutěže a zaslal fotografii s tematikou MFF KV. Soutěžící jsou v systému identifikováni podle jména uvedeného v e-mailu.

9. Soutěže se mohli zúčastnit občané České republiky nebo osoby s trvalým pobytem na území České republiky starší 18 let, a to při splnění výše uvedených podmínek.

10. Výherci si hlavní tři ceny vyzvedávají v redakci serveru Novinky.cz na adrese: Slezská 13, Praha 2.

11. Organizátorem soutěže je Borgis a.s., Slezská 13, Praha 2, spoluprovozovatel serveru Novinky.cz

12. Až do odvolání organizátora vyjadřují soutěžící účastí v soutěži souhlas se zařazením do databáze organizátora soutěže, která může být použita pro marketingové účely organizátora. Zejména má organizátor právo uvést jméno, příjmení a obec výherců soutěže na internetových stránkách www.novinky.cz.

13. Soutěžící zasláním fotografie na e-mail soutezkv@novinky.cz dávají souhlas společnosti Borgis a.s. k publikování fotografie na serveru Novinky.cz bez nároku na honorář. Uložené fotografie budou na dobu neurčitou uloženy v databázi organizátora soutěže, který je oprávněn k opětovnému použití těchto fotografií soutěžících.

14. Organizátor si vyhrazuje právo vyřadit ze soutěže nevhodné snímky nesplňující kritérium soutěže či fotografie porušující zákony České republiky. Soutěžící nebude o vyřazení nevhodné fotografie informován.

15. Ze soutěže jsou předem vyloučeni zaměstnanci, rodinní příslušníci a osoby spjaté s organizátorem. V případě potřeby si organizátor soutěže vyhrazuje právo posoudit jednotlivé sporné situace vzniklé v průběhu hry. Organizátor má právo kdykoliv jednostranně změnit pravidla nebo soutěž zrušit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám