Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Rok s covidem podle Jiřího Přibáně a humanistická sci-fi Teda Chianga

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 29. dubna 2021

Článek

● Esej právního filosofa Jiřího Přibáně o roku s covidem; kdo jsou covidioti, v čem spočívá přednost demokracií při střetu s nepředvídatelnými událostmi, jak se liší naše politická a sociální imaginace a v čem nám může pomoct ta umělecká?

● Rozhovor Markéty Pilátové se španělským dramatikem Juanem Mayorgou o matematice, filosofii i divadle; proč píše Španěl o holocaustu a v čem ho inspiroval Franz Kafka?

● Recenzi Karla Veselého na dvě povídkové sbírky amerického spisovatele Teda Chianga, jednoho z nejoceňovanějších současných tvůrců science fiction a autora předlohy k známému filmu Příchozí; jakým způsobem Chiang vrací do sci-fi údiv?

Trailer k filmu Příchozí (2016)

● Sloupek Apoleny Rychlíkové o tom, jak Češi v době covidu navazují na chalupářskou tradici a proč se dá předpokládat, že vlastnictví chaty bude brzy exkluzivní záležitost?

● Krátké glosy o třech knihách; jsou to Ztracená duše od Olgy Tokarczukové a Joanny Concejové, Ironie aneb sebekritická neprůhlednost postmoderní architektury od Emmanuela Petita a Intelektuálové a masy od Johna Careyho

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám