Hlavní obsah

Otázka pro Jana Buriana

Právo, Zdenko Pavelka, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písničkář, spisovatel, publicista Jan Burian (1952) připomene v neděli 27. března v pražském Divadle Archa koncertem 40 let poctivé práce výročí svého prvního veřejného vystoupení. Koncert bude zároveň jeho čtyřtisícím vystoupením. Mezi hosty na pódiu nebudou chybět především jeho dřívější nejbližší spoluúčinkující Jiří Dědeček a Petr Skoumal, vystoupí také Dagmar Andrtová-Voňková, Jiří Suchý a řada dalších hostů.

Článek

Upadáte v pokušení považovat se za žijícího klasika?

Upadám ve všelijaká pokušení, ale takhle bych to neformuloval. Když něco člověk dělá dlouho a není to blb, tak s přibývajícími roky získává stále větší pokoru, jestli mi rozumíte. A já mám pocit, že člověk, který by se považoval za žijícího klasika, zřejmě není ani jedno z toho. Klasik rozhodně ne a taky bude nejspíš už mrtvej. A potom – co je to čtyřicet let psaní písniček a koncertování, vždyť to není nic zvláštního, když čas tak prchá. Jo, možná padesát, šedesát nebo víc let, to už by mohl být dobrý začátek… Jen aby ještě měl člověk energii něco s těmi zkušenostmi udělat.

Ale i tak – kdybych náhodou potom měl nějaké takové pokušení, prosím vás, probuďte mě. Tohle všechno přece vůbec nic není proti nekonečnosti vesmíru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám