Hlavní obsah

Bolek Polívka: Bartoškovi jsem řekl, že ta cena smrdí protekcí, ale mýlil jsem se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu večer přidá do sbírky cen další, Cenu prezidenta MFF KV. Herec a mim Bolek Polívka si jí nesmírně váží a tuší, že by udělala radost i jeho tatínkovi, divadelnímu ochotníkovi. Alespoň to řekl pro Novinky.cz krátce před tím, než v pátek uvedl ve Velkém sále hotelu Thermal snímek Zapomenuté světlo, za nějž už karlovarskou sošku za herecký výkon doma má.

Rozhovor: Bolek PolívkaVideo: Novinky

 
Článek

Za svůj život jste získal už mnoho cen. Co pro vás znamená tahle cena oproti jiným, které už vlastníte?

Tohle je takové bilancující, že se člověk ohlíží a po tom karambolu se dívá do zpětného zrcátka. A člověk tam vidí, co tam bylo předtím, co spáchal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Film Zapomenuté světlo byl představen na 56. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech 8. července 2022. Na snímku režisér Vladimír Michálek, herci: Veronika Žilková a Bolek Polívka.

A tak Jirkovi říkám: Jiříku, trošičku to smrdí protekcí - kamarád kamarádovi…

Foto: Stanislav Tůma

Zapomenuté světlo šlo do kin v roce 1996. Film Vladimíra Michálka je dnes již klasikou. Výjimečné herecké výkony v něm převedli jak Bolek Polívka, tak Veronika Žilková.

A on mi říká: Tak se podívej, vole, co jsi udělal, a potom mluv tady o tomhle. A když se člověk na to potom fakt podívá, tak říká, že je to úctyhodné. A opravme to slovo - je to cenyhodné.

Za svůj život jste toho ztvárnil opravdu mnoho. Je ještě něco, co jste neztvárnil a toužíte, chcete si ještě zahrát?

Určitě ano, teď budu zrovna hrát to, co se mi moc líbí. Scénář Bohdana Slámy a tam budu hrát takového zlostného dědka…

Foto: Milan Malíček, Právo

Film Zapomenuté světlo byl představen na 56. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech 8. července 2022. Na snímku Veronika Žilková a Kordula Stropnická.

Toho už jste hrál…

Kde?

Cesta z lesa, města…

To nee, tenhle bude ještě oholenější o jakékoliv optimistické naděje…

Když jste tehdy jako dítě stál s tatínkem na jevišti ochotnického divadla a „zdobil jste“, dokázal jste si tehdy představit, že jednou budete dobývat ty prkna, co znamenají svět? Měl jste takovou vizí a doufal jste, že jednou budete jedna z největších hvězd?

No já jsem rád, že jsem chlouba vizovského ochotnictva.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bolek Polívka

Nepřál jste si víc?

Tak je to krásné pro toho rodáka z Vizovic, ne? Pro mě je to krásné a tatínek by měl jistě velkou radost z toho malého Bolečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám