Hlavní obsah

Uma Thurmanová z Pulp Fiction je ve Varech

• Aktualizováno
Novinky, Lenka Hloušková, Stanislav Dvořák

Hollywoodská herečka a producentka Uma Thurmanová dorazila na karlovarský filmový festival. „Mohu vám potvrdit, že už je ve městě, ale respektujeme její přání, aby byla mimo dění až do oficiálního začátku akce. Více informací k jejímu pobytu proto podávat nebudu,” uvedla pro Novinky.cz mluvčí MFF KV Uljana Donátová.

BEZ KOMENTÁŘE: Uma Thurman přistálaVideo: Ondřej Kuma

 
Článek

Thurmanová v lázeňském městě převezme Cenu prezidenta festivalu MFF KV. Podle informací Novinek.cz dorazila do Varů ve čtvrtek nad ránem. Oficiálně se zúčastní pátečního zahájení akce. Ve městě pobude několik dnů. Následně se přesune do Prahy, kterou si chce také při návštěvě Česka prohlédnout.

 Slavná bojovnice

Sedmačtyřicetiletá hollywoodská hvězda se proslavila hlavně díky diváckým hitům Pulp Fiction či Kill Bill, ve své filmografii má ovšem desítky titulů.

Objevila se v Nebezpečných známostech (1988), v komedie Proč kočka není pes? (1996) nebo v blockbusteru Batman a Robin (1997) a v Bídnících (1998). S Woodym Allenem natočila biografický příběh hudebníka Emmeta Raye Sladký ničema (1999) a za roli v televizním filmu režisérky Miry Nairové Duševní slepota (2002) získala Zlatý glóbus.

Foto: Miramax

Z filmu Kill Bill

Po kultovní akční gangsterce s komediálními prvky Pulp Fiction, kde hrála např. s Johnem Travoltou, se stala velkou hvězdou. S Travoltou si pak zahrála ještě třeba ve snímku Buď v klidu (2005). Za zmínku stojí i film Kill Bill (2003) Quentina Tarantina nebo komedie Prime (2005). Režisér Lars von Trier ji obsadil do Nymfomanky (2013–2014).

Foto: Jean-Paul Pelissier , Reuters

STŘEDA: Porota filmového festivalu v Cannes pózuje na červeném koberci. Robert De Niro uprostřed krásných žen, vpravo Uma Thurmanová a vlevo Martina Gusmanová.

V nejbližší době by diváci herečku měli vidět v připravovaných komediích jako The Brits Are Coming a The War With Grandpa s Robertem de Nirem a Christopherem Walkenem.

Uma Thurmanová

  • Dcera slavného profesora budhistických studií Roberta F. A. Thurmana a Nena von Schlebrugge, modelky a psychoterapeutky se narodila 29. 4. 1970.
  • Od počátku své mimořádně bohaté herecké kariéry měla možnost spolupracovat s významnými filmovými režiséry.
  • Jedním z prvních titulů její filmografie byly adaptace románu Nebezpečné známosti (1988) režiséra Stephena Frearse nebo fantaskní příběh Dobrodružství Barona Prášila (1988) Terryho Gilliama.
  • Osudovou rolí se však v polovině 90.let stala postava Mii Wallace v kultovním snímku Quentina Tarantina Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994), za níž byla nominována Oscara, Zlatý globus a bezpočet dalších cen.
  • Úspěšnou spolupráci si po necelých deseti letech zopakovali na neméně kultovním dvoudílném opusu Kill Bill (2003,2004), za roli Nevěsty získala dvě nominace na Zlatý globus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám