Hlavní obsah

Před Gottovou vilou není k hnutí, svíčky a květiny stále přibývají

Záplava svíček, kytic i upomínkových darů před vilou Karla Gotta na pražské Bertramce se stále rozšiřuje. Přestože populární zpěvák měl pohřeb v sobotu, jeho fanoušci stále přicházejí na pietní místo u jeho domu. Čas mají už jen do půlnoci, v pondělí nastoupí úklidová četa pražské Technické správy komunikací (TSK) a ulici uklidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Nedělní záplava svíček a květin před vilou Karla GottaVideo: Novinky

 
Článek

Právě v souvislosti s obrovským množstvím hořících svíček projevili místní i hasiči obavy, aby zde nevznikl požár. Proto v minulých dnech alespoň truchlícím občanům doporučili, aby případně spíše než svíčky v plastových kalíšcích volili svíčky ve skleněných nádobách. Vždy totiž hrozí riziko, že se zvedne vítr a ten přenese oheň na okolní květiny či věnce.

S Gottem se v katedrále loučili Zeman s Babišem, Jágr i umělci

Karel Gott

V pondělí začne na místě uklízet TSK. Firma je v případě zájmu schopna uskladnit i sesbírané svíčky, tak jako se to stalo na Václavském náměstí po úmrtí bývalého prezidenta Václava Havla. Pokud nikdo takový zájem neprojeví, bude se všemi předměty před vilou Karla Gotta naloženo jako s běžným odpadem.

Záznam: Zádušní mše za Karla Gotta v katedrále sv. VítaVideo: Novinky.cz/ ČTK

V pátek zřídila městská část Praha 5 po dohodě se zpěvákovou rodinou druhé pietní místo v Kinského zahradách. Sem byly v sobotu ráno přeneseny také květiny donesené fanoušky do paláce Žofín, kam se s Mistrem chodili po celý den loučit.

„Toto místo může veřejnost využít od pátku od 10.00 hodin do nedělní půlnoci. V zahradě jsou k dispozici toalety a na bezpečnost budou dohlížet strážníci a policisté,” stojí v oficiálním prohlášení radnice pátého městského obvodu.

I na toto místo v neděli stále proudily davy Gottových fanoušků a přinášely květiny či upomínkové předměty.

Reklama

Výběr článků

Načítám