Hlavní obsah

Polský videoart nebo LomoKino na pražském Fresh Film Festu

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový Fresh Film Fest, který začal ve středu a v Praze na několika místech zůstane do neděle, nabízí kromě desítek snímků také doprovodný program s výstavami, workshopem nebo cyklojízdou. Žádnou vstupenku přitom potřebovat nebudete.

Foto: www.freshfilmfest.net

Workshop Lomokino je vstup zdarma.

Článek

V prostoru NoD Roxy se konají nejen večerní koncerty, otevřena je také instalace polského videoartu, který navazuje na výstavu Nevědí proč, ale dělají to. Ve Francouzském institutu se každý den do konce festivalu koná od 17 do 21 hodin workshop LomoKino, kde se zájemci naučí pracovat s analogovou kamerou, vycházející z dnes již kultovního sovětského fotoaparátu Lomo.

Netradiční spojení projížďky na kole s projekcemi krátkých filmů mohou zažít filmoví fanoušci v pátek od 19 hodin. Cyklojízda odstartuje z ulice Karoliny Světlé 31 a povede do Riegrový sadů, kde bude od 21 hodin promítán snímek Cashback.

30 případů majora Zemana

V sobotu se na FAMU chystá přednáška s kameramanem, režisérem a jedním z porotců Jody Lee Lipesem, vycházející hvězdou americké nezávislé filmové scény

Zajímavou příležitostí, jak se dozvědět něco víc o seriálu 30 případů majora Zemana, bude v NoD Roxy páteční tematický pořad, v němž Daniel Růžička (Česká televize) a Petr Cajthaml (Ústav pro studium totalitních režimů) promítnou úryvky ze seriálu s výkladem o jeho vzniku a propagandistickém charakteru.

Více informací na www.freshfilmfest.net.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám