Hlavní obsah

V neděli skončil 8. Fresh Film Fest

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězem hlavní kategorie Fresh Generation 8. ročníku Fresh Film Festu, který skončil v neděli 28.7. večer v pražském kině Světozor, se stal americký snímek Jess + Moss režiséra Claye Jetera, který zobrazuje vzpomínky na prázdninové zážitky malého chlapce a jeho dospívající sestřenice.

Článek

V sekci Konfrontace (hrané a dokumentární studentské filmy) si Cenu za nejlepší film odnesl estonský dokumentární snímek českého režiséra Jiřího Stejskala Jáma, který je příběhem netypické rodiny z Kyjeva, která bojuje proti nedodržování majetkových zákonů.

V kategorii Theatre Optique (animované a experimentální studentské filmy) vyhrál německý snímek Wandernde Haus voll Vogelwasser Veroniky Samartsevy, který měl podle poroty srdečný a osobní přístup, vynikající zvuk a osobitou uměleckou stránku. Speciální cenu si odnesl film Life Is a Bitch české režisérky Michaely Hoffové, porota Fresh Czech (česká studentská tvorba) vybrala jako nejlepší Příznaky režiséra Tomasze Wińskiho.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám