Hlavní obsah

Zlín film festival se přesune na září

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín film festival se kvůli pandemii koronaviru přesune na nový termín 4. až 10. září 2020.

Foto: zlinfest.cz

Filmový festival ve Zlíně.

Článek

„Je nám to nesmírně líto, že letos děti tradičně neoslaví svůj svátek a blížící se konec roku na našem festivalu, ale termín festivalu musíme letos přeložit. Namísto konce školního roku plánujeme přivítat s dětmi jeho začátek,“ řekl prezident festivalu Čestmír Vančura.

Změna se dotkne i tradiční součásti doprovodného programu Salonu filmových klapek.

„Tento týden měla odstartovat v Praze Klapka tour 2020, která byla z pochopitelných důvodů pozastavena. O náhradním termínu i podobě celého projektu momentálně jednáme, již nyní však můžeme slíbit, že kompletní letošní kolekce klapek bude již brzy k vidění na webu www.salonfilmovychklapek.cz,“ dodala členka správní rady Nadačního fondu FILMTALENT Zlín Markéta Pášmová.

Odkládá se také start Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2020. Ten se měl původně konat v sobotu 6. června. „Půlmaraton se uskuteční mimo standardní rámec festivalu, a to v sobotu 12. září,“ doplnila Jarmila Záhorová, výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Zlínský festival je u nás největší filmovou akcí pro děti a mládež. Koná se jíž šedesát let. Původně měl být na přelomu května a června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám