Hlavní obsah

Bondgirl Tanya Robertsová na den mrtvá. V duchu bondovek je však stále naživu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ač už to vypadalo na další smutné úmrtí z hereckého světa, bondgirl Tanya Robertsová snad ještě čeká mnoho let života. Kvůli nedorozumění byla označena za mrtvou, ve skutečnosti stále leží živá v nemocnici, ač ve vážném stavu. S trochou nadsázky se tak do hry dostala bondovka z roku 2002 Dnes neumírej. Text níže je ponechán tak, jak byl 4. ledna publikován.

Upoutávka na film Vyhlídka na vraždu

 
Článek

Ve věku 65 let zemřela v neděli modelka a herečka Tanya Robertsová. Její nejslavnější rolí byla bondgirl ve filmu Vyhlídka na vraždu z osmdesátých let.

Herečka zemřela velmi náhle a z neznámých důvodů. Když se na Vánoce vrátila z procházky se psy, začala kolabovat. Byla převezena do nemocnice, ale už se neprobrala.

Svou filmovou kariéru zahájila v zapomenutém hororu Forced Entry v roce 1975, ale důležitější byly spíše seriály, třeba v Americe ji velmi proslavila akční série Charlieho andílci, kde hrála začátkem osmdesátých let jednu z dívek „superagentek“. Následovaly béčkové akční fantasy jako Pán šelem (1982) nebo Srdce a zbroj (1983).

Foto: Profimedia.cz

Roger Moore jako Bond a Tanya Robertsová

Ve Vyhlídce na vraždu si v roce 1985 zahrála s Rogerem Moorem, který ztělesnil agenta 007. Tehdy šel po Maxu Zorinovi, jemuž se podařila krádež tajného materiálu o výzkumu mikročipů. James Bond měl zabránit Zorinovi, aby pomocí zemětřesení v San Andreasu a zatopeném Silicon Valley v Kalifornii uskutečnil svůj ďábelský plán. Agent 007 se však musel mít na pozoru především před May Day, tajemnou ženou, která pracovala pro Zorina.

Foto: Profimedia.cz

Tanya Robertsová

Nejdéle působila v televizním seriálu Zlatá sedmdesátá (1998-2004), který jí přinesl nečekaný comeback.

Reklama

Výběr článků

Načítám