Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Poslední aristokratka, Joker a Zloba

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První příčku v žebříčku návštěvnosti českých kin obsadila momentálně rozšafná mainstreamová komedie Poslední aristokratka režiséra Jiřího Vejdělka. Nasbírala celkem 114 751 diváků za víkend.

Foto: Falcon

Franka Kostku hraje Hynek Čermák.

Článek

Poslední aristokratka je komedie o Američanovi Frankovi, který zdědí po šlechtických předcích český zámek Kostka. Potomek emigrantů se tak po více než čtyřiceti letech chystá s dcerou Marií a temperamentní ženou Vivien na velký návrat do Čech. Čerství aristokraté jsou neznalí místních poměrů a nepolíbení českou realitou, někdejší vlast a zámecký život znají jen z prastarých vyprávění příbuzných. Po příjezdu rodina zjišťuje, že se zámek nachází ve stavu pozvolného rozkladu, stranou veškerého společenského dění. Jedinými stálými obyvateli Kostky jsou zpátečnický kastelán, hospodyně paní Tichá a líný hypochondrický údržbář Krása.

Vejdělek obsadil do hlavních rolí Hynka Čermáka, Tatianu Dykovou, Yvonu Stolařovou, Elišku Balzerovou, Martina Pechláta, Vojtěcha Kotka, Pavla Lišku, Zdeňka Piškulu a Táňu Pauhofovou.

RECENZE: Poslední aristokratka. Milá rodinná pohádka spíše než komedie

Kultura
Foto: Vetical Ent.

Joker

Na druhém místě trůní uznávané americké drama Joker o neúspěšném herci Arthurovi, kterého okolí po léta jen uráží a ponižuje. Arthur se stává časovanou bombou. Herec Joaquin Phonix je letos považován za horkého kandidáta na Oscara za výkon v hlavní roli.

Joker Joaquin Phoenix: Blýská se na Oscara?

Kultura

Třetí místo a americká fantasy Zloba: Královna všeho zlého. Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.26Poslední aristokratka114 751
2.2.Joker39 473
3.1.Zloba: Královna všeho zlého36 839
4.9.Sněžný kluk23 117
5.-Zombieland: Rána jistoty17 407
6.7.Přes prsty4 219
7.3.Ovečka Shaun ve filmu3 515
8.5.Román pro pokročilé3 472
9.4.Blíženec3 438
10.8.Angry Birds ve filmu 22 808
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám