Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Ledové království pro děti a Vlastníci pro dospělé

Novinky, Stanislav Dvořák

Dětské Ledové království 2 stále válcuje žebříček návštěvnosti kin. Z dospělých filmů se nejvýše udržela drsná komedie Vlastníci, která sklízí i dobré kritiky.

Foto: Disney

Ledové království 2

Článek

Ledové království byla komerčně úspěšná americká animovaná pohádka z roku 2013. Uběhlo pár let a Elsa s Annou jsou zpět v Ledovém království 2. Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou cestu.

Druhé místo a první dospělý film v žebříčku – Vlastníci. Vybroušená konverzačka Jiřího Havelky (scénář a režie) je ve své podstatě spíše divadelní hrou, odehrává se jen uvnitř domu, kde se neustále vyostřuje situace na členské schůzi. Povrchní drbna Horvátová (Dagmar Havlová) má o všem spoustu informací.

Foto: Cinemart

Dagmar Havlová

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) se upřímně snaží dům opravit, ale Roubíčková z kontrolního výboru (Klára Melíšková) jim neustále klade byrokratické překážky. Starý zakomplexovaný bolševik Kubát (Jiří Lábus) by chtěl především buzerovat, ale od revoluce už si ho nikdo nevšímá, tak čeká na domovní schůze, aby se mohl ukojit tím, že všem všechno zkazí.

Třetí je film Le Mans ´66, životopisné drama o automobilovém šampionovi, jehož hvězdnou kariéru ukončí srdeční vada. V nové pozici konstruktéra se pak musí vyrovnávat s arogancí a nesnesitelností zkušebního jezdce. Společnými silami zkusí porazit Ferrariho tým.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Ledové království II123 181
2.2.Vlastníci29 544
3.3.Le Mans ´6619 468
4.71.Last Christmas14 330
5.4.Poslední aristokratka9 770
6.-Valhalla: Říše bohů8 196
7.5.Ženská na vrcholu7 477
8.7.Joker3 382
9.8.Zloba: Královna všeho zlého3 361
10.10.Addamsova rodina3 323
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám