Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Česká kina ovládli Trollové, sesadili Havla i 3Bobule

Novinky, kat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé se do kin stále nehrnou. Na vítězství v žebříčku návštěvnosti za minulý víkend stačilo jen něco málo přes 13 tisíc diváků. Právě tolik jich přišlo na animovaný film Trollové: Světové turné. Necelých 11 tisíc návštěvníků přilákal životopisný snímek Havel a ještě o něco méně česká komedie 3Bobule.

Foto: DreamWorks Animation

Podaří se popovým Trollům zastavit agresivní rockovou královnu Bárbru?

Článek

Nejen žebříčku návštěvnosti českých kin, ale i své zemi vládne pozitivně smýšlející královna Poppy, a to nejen prostřednictvím tance, ale i hudby. Její svět ale z rytmu vykolejí zjištění, že na planetě žijí kromě Popových Trollů také Country Trollové, Techno Trollové nebo Rockoví Trollové. Jejich královna Bárbra je vyznavačkou tvrdší hudby, kterou se snaží agresivně prosazovat po celém kontinentu. Královna Poppy se proto s kamarádem Větvíkem vydává na pouť do neprobádaných končin, jejím cílem je rockovou kolegyni zastavit dřív, než svět ovládnou kytarové riffy.

Druhé místo patří životopisnému snímku Havel, který, jak už název napovídá, mapuje život prvního prezidenta České republiky Václava Havla. Dle slov režiséra Slávka Horáka se však nejedná o portrét státníka, ale spíše o jeho životní příběh zahrnující pochopitelně boj za pravdu, ale i vztah s jeho první ženou Olgou a vše, co muselo jejich manželství ustát.

Foto: Bontonfilm

Viktor Dvořák je bývalému prezidentovi opravdu podobný.

Pomyslný bronz patří „trojce“ české vinařské komedie nesoucí název 3Bobule. Ústřední dvojice Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) prochází těžkou krizí a žije odděleně. Aby těch problémů náhodou nebylo málo, objeví se Honzův dávný kamarád Jirka (Lukáš Langmajer) a s ním celá řada průšvihů. A tak se kromě krachu manželství i vinařství řeší také únos dítěte, obrovské dluhy a předsudky, že se Klára coby vinařka nikdy nevyrovná svému otci...

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.2.Trollové: Světové turné13 236
2.3.Havel10 996
3.1.3Bobule10 568
4.7.Scoob!7 987
5.-Casting na lásku7 630
6.-Palm Springs6 213
7.6.V síti 18+5 833
84.Démon zatracení5 501
9.9.Téměř dokonalá tajemství3 762
10.11.Velké dobrodružství malé pandy2 280
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Výběr článků

Načítám