Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Bída pokračuje. Princezna a Šarlatán paběrkují

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvnost českých kin je nadále tristní, nová pohádka Princezna zakletá v čase má 11 832 diváků za víkend, což momentálně stačí na první místo.

Foto: Bohemia MP

Eliška Křenková, Natalia Germani a Marek Lambora (Princezna zakletá v čase).

Článek

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu.

Za slabou návštěvnost tentokrát nelze vinit ani média, recenze na Princeznu zakletou v čase byly v podstatě smířlivé, lidé ale do kin obecně nechodí.

Foto: CinemArt

Role Jana Mikoláška se zhostil Ivan Trojan.

Na druhém místě je starší Šarlatán, film o léčiteli Janu Mikoláškovi, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života. Mikolášek byl člověk bez odborného lékařského vzdělání, ale s nevšedním a nevysvětlitelným nadáním.

Na třetí příčce v návštěvnosti se drží After: Přiznání. Teenagerská romance americké provenience je o osudové lásce Tessy a tajemného Hardina. Tessa se dozví o sázce, která jejich vášni předcházela, a jedno Hardinovo ošklivé tajemství z minulosti. „Zlý“ Hardin totiž využíval dívky a teď se mu to může vymstít.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.16.Princezna zakletá v čase11 832
2.3.Šarlatán10 801
3.1.After: Přiznání9 595
4.2.Tenet7 471
5.4.Ženská pomsta5 395
6.6.Děda, postrach rodiny5 138
7.7.Mulan3 303
8-Rytmus Tempos3 192
9.113.Máša a medvěd: Mášiny písničky2 457
10.8.Krajina ve stínu2 425
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám