Hlavní obsah

Z Erin Brockovichové je seriál, chystá ho producentka série Chirurgové

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Erin Brockovichová byl absolutním hitem roku 2000. Po devatenácti letech inspiroval televizní seriál, kterého se ujala výkonná producentka seriálu Chirurgové Krista Vernoffová.

Foto: Universal Pictures

Původní filmová Erin (Julia Roberts)

Článek

Vernoffová se momentálně stává jedním z nejdůležitějších showrunnerů (něco mezi autorem a producentem) v televizním světě. Po letech pozvedla sledovanost Chirurgů, kteří vydrželi na obrazovce už šestnáct let, a hodlá je i nadále řídit. Navíc povede i natáčení seriálu Rebel.

Bojovná Erin, asistentka v právnické kanceláři, je inspirována skutečnou osobou. V novém seriálu Rebel se ale bude jmenovat Annie Rebelská. Děj prý bude vycházet z jejího současného života. Hrdinka pořád pracuje v kanceláři, i když práva nikdy nevystudovala.

Tvůrci ji popisují jako zábavnou, brilantní superhrdinku ze skutečného světa, která nezná strach. Pro své klienty by udělala cokoliv a hodlá vždy vyhrát za každou cenu.

Ve slavném filmu Stevena Soderbergha si Erin zahrála Julia Roberts. Kritiku i masy diváků tehdy okouzlila jako chudá rozvedená matka tří dětí, která byla dost od rány a neměla daleko k ostřejším výrazům. Dostala mizernou práci sekretářky, ale při nudných rešerších narazila na obrovskou kauzu znečišťování podzemních vod elektrárenskou společností s katastrofálními dopady. Mezi obyvateli vypukly zhoubné nemoci, množily se potraty. Nedostatek taktu a vzdělání Erin nahradila svou bojovností a postupně se jí podařilo porazit velkou bohatou firmu. Ve snímku si vedle ní zahráli také Albert Finney, Aaron Eckhart a Jamie Harrold.

Protagonistka za film dostala všechny možné ceny - BAFTA, Zlatý glóbus i Oscara. To bylo ale dávno. Klíčovou otázkou je, kdo by postavu měl hrát dnes. Nic zatím nenasvědčuje tomu, že to bude stejná herečka, ale obsazení se teprve řeší.

Seriál Zaklínač má nový trailer

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám