Hlavní obsah

Seriál Zaklínač má nový trailer

Novinky, mim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již brzy se dočkáme nového seriálu od Netflixu Zaklínač. Televizní adaptace fantasy příběhů bude mít premiéru 20. prosince a nyní představuje nadupaný trailer.

Seriálový Zaklínač je za rohemVideo: Netflix

 
Článek

Všichni hráči a milovníci fantasy netrpělivě vyhlížejí nový seriál Zaklínač, který vychází z knih polského spisovatele Andrzeje Sapkowského. Dočkají se těsně před Vánoci.

20. prosince 2019 se všech osm dílů seriálu objeví na Netflixu. Streamovací služba nyní představila trailer, ve kterém se nešetří krví ani nahotou. Ohlasy fanoušků jsou zatím vesměs pozitivní.

Knihy Zaklínač

Zaklínač je fantasy cyklus polského spisovatele Andrzeje Sapkowského, který vznikl jako série krátkých příběhů vydaných v časopise Fantastyka. První povídku napsal v roce 1986. V roce 1993 byl vydán první díl románové ságy Krev elfů, poté vyšel Čas opovržení, následně Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera. Zatím poslední dílo autora s názvem Bouřková sezóna vyšlo v roce 2013. Hlavním hrdinou cyklu o zaklínači je Geralt z Rivie, který je povoláním zaklínačem - nájemným lovcem nestvůr.

Hra

Kromě knih, komiksů a filmů jsou ze světa zaklínače mezi fanoušky oblíbené i počítačové hry. V roce 2007 vyšla počítačová hra Zaklínač, v roce 2011 vyšlo pokračování Zaklínač 2: Vrahové králů a v roce 2015 byl vydán Zaklínač 3: Divoký hon. Autor knižní předlohy vizuální kvalitu her ocenil, ale říká, že hry nejsou dějovým pokračováním knih.

Zaklínač 3: Divoký Hon – Nejlepší fantasy RPG současnosti

Hry a herní systémy

Reklama

Výběr článků

Načítám