Hlavní obsah

Vánoce na Netflixu ovládla komedie K zemi hleď! s DiCapriem

Americká komedie K zemi hleď! byla nejsledovanější novinkou na Netflixu během vánočních svátků. Satiru natočil režisér Adam McKay.

Trailer K zemi hleď! Video: Netflix

 
Článek

Nejúspěšnější snímek Vánoc má špičkové obsazení (Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrencová, Rob Morgan, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Meryl Streepová, Tyler Perry, Mark Rylance). Zápletka je založena na tom, že vědci objeví kometu, která může zničit celou Zemi. Katastrofický motiv je ale pro McKaye pouhou záminkou k tomu, aby se vysmíval dnešní konzumní společnosti. Jde o satiru na politiku, média a sociální sítě.

Líčí neschopnost, nevzdělanost, povrchnost a aroganci politiků (ve filmu vystupuje prezidentka, ale tisk píše o tom, že paroduje hlavně Trumpa), svět pomatených miliardářů, kteří si myslí, že jsou bohové, svět televizních show a sociálních sítí, kde se cokoliv změní na lehkou zábavu, žvást, hloupý vtip.

McKay zesměšňuje neschopnost lidí kriticky přemýšlet, hloupost, která kvete na internetu, kde se mohutně šíří nesmysly a konspirační teorie, například o tom, že kometa neexistuje.

Foto: Netflix

Leonardo DiCaprio ve filmu K zemi hleď!

Druhé místo obsadilo drama V nemilosti se Sandrou Bullockovou. Herečka ztvárnila trestankyni, která se po letech vrací do normálního života. Odseděla si trest za zatřelení šerifa. Usiluje hlanvě o kontakt se svou mladší sestřičkou, což jí úřady nechtějí dovolit. Postupně se odhaluje, že všechno bylo složitější a vina neleží jen na odsouzené ženě.

Třetí místo obsadila animovaná komedie Zpátky od divočiny. Čtvrtý je americký akční thriller Red Notice, kde si zahráli Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadotová, Chris Diamantopoulos, Vincenzo Amato nebo Alexander Perkins. Páté je francouzské drama Mystère.

Překvapivě nevánoční je šestý film Oldboy, akční řežba, kde si zahráli 

Josh Brolin, Sharlto Copley, Samuel L. Jackson, James Ransone, Lance Reddick či Richard Portnow.

Filmový rok 2022. Svěrák, Krotitelé duchů, Avatar 2 i thriller s Rodenem

Film

Netflix TOP 10

1. K zemi hleď! (2021)

2. V nemilosti (2021)

3. Zpátky do divočiny (2021)

4. Red Notice (2021)

5. Vicky and Her Mystery (2021)

6. Oldboy (2013)

7. The Christmas Chronicles (2018)

8. The Christmas Chronicles 2 (2020)

9. A Boy Called Christmas (2021)

10. Premonition (2007)

Reklama

Výběr článků

Načítám