Hlavní obsah

V Praze funguje jediné kino, je pro auta a nabídne i Chlast

Novinky, Stanislav Dvořák

Mimo jiné i dobře přijatý dánský film Chlast nabízí aktuálně jediné fungující pražské kino, Autokino Strahov.

Foto: Film Europe

Mads Mikkelsen ve filmu Chlast.

Článek

Projekce začínají na Strahově ve 20:30 a v pátek a v neděli i v 18:00, kdy jsou na programu snímky pro mladší diváky a jejich rodiče. Dramaturgii obstarává společnost Aerofilms. Kapacita areálu je 120 aut, návštěvníci se mohou těšit i na občerstvení, které si lze objednat pomocí sms s donáškou přímo do auta.

Dánský Chlast, který je na programu 23. října, natočil renomovaný režisér Thomas Vinterberg a hlavní roli má severská hvězda Mads Mikkelsen. Jde v něm o partu vyhořelých středoškolských profesorů v čele s dějepisářem (Mads Mikkelsen), která se rozhodne pro experiment. Denně si dávají malé množství alkoholu, aby zjistili, zda malá intoxikace skutečně otevírá mysl, zvyšuje kreativitu a odstraní deprese. Pečlivě zapisují své pocity i dopad na výuku. A zjistí, že to skutečně funguje.

Hlavní hrdina zvyšuje dávky a jeho život se mění v nepřetržitý mejdan. Snímek disponuje neprvoplánovým černým humorem, ale nejde o komedii.

Film o králi blues B. B. Kingovi se konečně točí, v hlavní roli Pierce

Kultura

Český film Šarlatán s Ivanem Trojanem běží 21. a 25. října, dokument V síti 18+ 22. října a starší český film Havel 27. října. Komedie děda, postrach rodiny je na programu 24. října.

„Máme velkou radost, že i v této době můžeme divákům nabídnout zážitek ze společného sledování filmů na velkém plátně. Díky časnějšímu času stmívání navíc nyní stíháme odbavit i dvě projekce denně a nabídnout ve vybrané dny program i mladším divákům,“ uvedla organizátorka Adéla Maternová.

„Kromě projekcí aktuálních filmových novinek chystáme na příští sobotu speciální program při příležitosti Halloweenu. Od 18:00 promítáme rodinnou podívanou od studia Pixar Frčíme, od 20:30 pak jeden z nejslavnějších hororů vůbec – původní Halloween z roku 1978. Pro diváky, kteří dorazí v kostýmu, máme navíc připravené malé překvapení.“

Vstupné se platí za auto (350 Kč za jedno). Organizátoři doporučují zakoupit vstupenky v předprodeji, který probíhá přes portál GoOut.

Reklama

Výběr článků

Načítám