Hlavní obsah

Film o králi blues B. B. Kingovi se konečně točí, v hlavní roli Pierce

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Wendell Pierce potvrdil, že bude hrát B. B. Kinga ve filmu. Dlouho očekávaný a neustále odkládaný snímek o legendě amerického blues by se měl jmenovat The Thrill Is On.

Foto: Profimedia.cz

Americký herec Wendell Pierce

Článek

Pierce uvedl na sociální síti, že natáčení už je oficiální: „Je to oficiální, začaly přípravy na film, kde mi bude ctí hrát velkého B. B. Kinga. Cítím pokoru.”

Dodal, že bluesmanovi, kterého zná celý svět, slíbil před smrtí, že ho poctí filmem.

Herec je známý ze seriálů jako Kravaťáci, Treme, The Wire a Policie Chicago. V Hollywoodu měl spíše menší role, například ve filmech Oběti války, Spáči, Šéfové na zabití nebo Dárek. S Woodym Allenem točil Tajemnou vraždu na Manhattanu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

B. B. King

O filmu The Thrill Is On se poprvé mluvilo už v roce 2011, jenže pak přišly právní spory a projekt šel k ledu. Mělo by jít o drama, které vychází z přátelství starého B. B. Kinga a mladého hudebníka Michaela Zanetise. Melora Donoghue a zmíněný Zanetis jsou autory scénáře.

B. B. King zemřel v roce 2015 ve věku 89 let. Neoficiální král blues vydal desítky desek a ovlivnil snad každého bluesového kytaristu na světě. Magazín Rolling Stone ho kdysi označil za třetího nejvýznamnějšího kytaristu za Jimim Hendrixem a Duanem Allmanem.

Od padesátých let byl nepřetržitě populární a koncertoval až do vysokého věku, i když na posledních koncertech už byl na tom zdravotně špatně a nemohl podávat takové výkony jako v mládí. Jeho největší hity The Thrill Is Gone, Lucille či Sweet Black Angel se dočkaly stovek coververzí. King byl členem Rokenrolové síně slávy a majitelem 15 cen Grammy.

Reklama

Výběr článků

Načítám