Hlavní obsah

V Beskydech točí detektivky se Špalkovou či Pleslem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Beskydech natáčí režisér Radim Špaček pro Českou televizi krimi seriál Stíny v mlze. Hlavní role mají Petra Špalková, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl nebo Miroslav Hanuš.

Foto: Martin Popelář

Petra Špalková jako kriminalistka

Článek

„Magda Malá je kriminalistka v hodnosti kapitána. Je to věrný a hodný člověk s analytickou myslí. Pečlivá a důsledná, lpí na detailech. Vedle své práce je bezmezně oddaná své rodině,“ popsala svou postavu herečka Petra Špalková.

Kolegu jí v chystaném seriálu ztvární Jiří Vyorálek. „S postavou Martina Černého se po třech natáčecích dnech začínám sžívat. Je to chlapík v mých letech, do Ostravy přijíždí pracovat z rodinných důvodů, jelikož chce být blíž svému synovi. Jedná se o dobrého detektiva, který občas střílí od boku.“

Seriál, který má dvanáct dílů, přiblíží prostředí dětského gangu, motorkářů i pašeráků. Dost času bude i na osobní linky postav.

Eurovize s Ferrellem. Nejúchylnější komedie roku se blíží

Film

„Toto je první seriál, dvanáctidílný, který dělám celý sám. Vždy jsem se o režii dělil s kolegy, díky čemuž bylo více času. Teď mám za celé dílo a to, jakým obloukem odvyprávím děj, odpovědnost jenom já,“ říká režisér Radim Špaček.

„Už mám za sebou seriál Život a doba soudce A. K. s Robertem Sedláčkem a Bohdanem Slámou, jehož scénář napsal Zdeněk Zapletal, takže s jeho tvorbou mám zkušenosti a mám v něj velkou důvěru i teď se Stíny v mlze. Vím, že nikde nic neošidí, dodává přesah a výsledek není čistou žánrovou záležitostí. Nepůjde jen o vyšetřování.“

V dalších rolích se představí Petr Panzenberger, David Viktora, Vít Roleček a Ondřej Brett. Miroslav Hanuš si zahraje tajemného a nebezpečného Hrbka. Datum premiéry zatím nebylo stanoveno.

Reklama

Výběr článků

Načítám