Hlavní obsah

Seriály o středoškolácích nebo novinářích nabízí ČT v iVysílání

Česká televize posiluje nabídku online pořadů. Do iVysílání míří třeba seriál o středoškolácích, dokumentární série o novinářích nebo pořad o sexu.

Foto: Česká televize

Seriál TBH vypráví o dospívání a sociálních sítích.

Článek

Seriál TBH otevírá témata dospívání a sociálních sítí. Nezdařený střelecký útok navždy ovlivní životy několika studentů brněnské střední školy.

„Dlouhodobě mne autorsky velice zajímá zlomové období mezi dětstvím a dospělostí, období, kdy člověk ještě nemá plně kontrolu nad okolnostmi svého života, ale zároveň už nese za své činy odpovědnost; když musí dělat rozhodnutí, která často zásadně ovlivní další život, ale přitom se ještě hledá a zjišťuje, kdo vlastně je a kým chce být – protože je to čas, kdy se ta osobnost ještě ‚vaří‘; když je vše intenzivní a fatální a na své otázky potřebujete odpovědi okamžitě,“ vysvětlila režisérka Lucia Kajánková.

Pořad Protivný sprostý matky podle autorů ukáže rodičovství upřímně a s nadhledem. „Natáčení mě provázelo jak těhotenstvím, tak prvním rokem rodičovství a pomohlo mi uvědomit si, že nejlepší bude nesnažit se o dokonalost nebo správnost, ale hledat si pro sebe a své dítě vlastní originální cestu. V tom asi spočívá ten protivný sprostý směr, který chceme ostatním ukázat,“ tvrdí průvodkyně pořadem Tereza Dočkalová.

Série Novinářky sleduje práci reportérek Jany Ustohalové, Hany Čápové a Saši Uhlové, které se věnují hlavně sociálním tématům.

Foto: Česká televize

Na záchodcích si povídají Terézia a Zuzana.

Na záchodcích má být podle tvůrců zábavný pořad o sexu pro ty, kteří teprve začínají. Terézia a Zuzana si na záchodcích povídají o různých tématech týkajících se sexuality, intimity, tělesnosti a sebepřijetí. Vyprávějí své vlastní zážitky, občas si přizvou hosty, ale hlavně mluví vždycky na rovinu, normálně a přitom poučeně. Cílem je sexuální osvěta, ale i „vyhánění mýtů“ a probuzení přemýšlení u teenagerů například nad rolí sociálních sítí, mediálních ikon a pornografie.

Pokračují také série Do divočiny!, Kritika budoucnosti a RapStory.

RECENZE: Láska, pejskové, Polívka a Pidrmanová ve sluníčkovém světě

Film

„V prosinci jsme představili novou generaci iVysílání a s ní i tři nové, originální projekty určené pro webové publikum. Právě iVysílání je totiž platforma, která nám otevírá prostor k tomu, abychom divákům představovali nové žánry i témata a spolupracovali na nich s jinými než typicky televizními tvůrci. Tři progresivní novinky se nyní dočkají premiérových dílů a spolu s nimi představíme pořady další. Například vůbec první hraný webový seriál s názvem TBH o životě skupiny teenagerů, jejich rodičů i učitelů na jedné střední škole, který ještě před svou webovou premiérou zaznamenal několik festivalových úspěchů,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Reklama

Výběr článků

Načítám