Hlavní obsah

RECENZE: Mnoho výbuchů pro nic aneb Hollywood v tramvaji do Bohnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohutně ohlašovaný a v Praze natáčený akční thriller Netflixu The Gray Man se zapíše do dějin kinematografie jako nepříliš povedený film, ve kterém figuruje nejakčnější tramvaj všech dob.

Trailer filmu The Gray ManVideo: Netflix

 
Článek

Film The Gray Man natočili Anthony a Joe Russovi a obsadili Ryana Goslinga, Chrise Evanse, Wagnera Mouru či Billyho Boba Thorntona. Měli údajně rozpočet 200 milionů dolarů, ale výsledek kdovíjak draze nevypadá.

Zlotřilý Agent Lloyd Hansen (Evans) jde po bývalém americkém agentovi (Gosling), který se změnil v neovladatelného zabijáka. Prolétávají nejrůznějšími zeměmi a cestou všechno kolem vybuchuje. Příběh prostinký, generický a prolezlý různými klišé až běda.

Hlavní hrdina (Ryan Gosling) nemá zajímavou osobnost, jeho postava zavání béčkovostí, ostatně jako celý projekt. Jeho úsměvná schopnost přežít vše by nemohla vypadat reálně v žádném příběhu, ani v podstatně lepším.

Akční scény lze označit za standardní po technické stránce. Filmu ale zoufale chybí humor, překvapení, jakýkoliv originální nápad.

Český divák se alespoň občas probudí kvůli lokalitám, které zná, a může se pousmát nad vybuchujícími škodovkami, bitvou u pražské filozofické fakulty, tramvají frčící šílenou rychlostí do Bohnic nebo nesmyslnou hláškou, že v Praze žijí 3 miliony lidí. Ale cizinec tohle neví, takže se nepobaví.

Foto: Netflix

Ana de Armas a Ryan Gosling

Ryan Gosling se aktuálně stal neznačkovým Jamesem Bondem pro netflixovou generaci. Sterilní pop-cornovka mu asi vynesla pár milionů dolarů, ale hereckou reputaci mu rozhodně nezlepší.

Hlavně za akční pražskou tramvaj si tento béčkový produkt s áčkovým rozpočtem zaslouží padesát procent.

Celkové hodnocení: 50 %

Reklama

Výběr článků

Načítám