Hlavní obsah

Prachař, Schmitzer a Lábus točí Citlivého člověka podle Jáchyma Topola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Debutující režisér Tomáš Klein začal v Krnově točit Citlivého člověka, volnou adaptaci románu Jáchyma Topola, který s ním spolupracoval na scénáři.

Foto: Richard Hodonický

Jiří Lábus

Článek

Klein si do hlavních rolí vybral herce jako David Prachař, Tatiana Dyková, Jiří Schmitzer, Vladimír Javorský a Jiří Lábus.

„Chci divákovi nabídnout silný film, který ho konfrontuje s těžkými tématy dnešní doby, ale zároveň mu skrze svou stylizaci, energii a živelnost nabídne východisko a povzbuzení. Film, který diváka třeba inspiruje k tomu, aby opustil komfortní zónu, a dobrodružství a nejistotu vnímal jako příležitost, která ho může posílit,“ tvrdí režisér.

„Citlivý člověk je drama o komplikovaném vztahu syna a otce odehrávající se v žánru road movie. Je to bláznivá pouť, která se snaží postihnout vytěsnění smrti z našich životů, a současně je podobenstvím o zasvěcení chlapce do dospělosti. Aby Eliáš mohl dospět, musí si uchovat svou dětskou citlivost nejen vůči cynickému světu, který ho obklopuje, ale i vůči vlastnímu otci, který svou citlivost upozadil.“

Foto: Richard Hodonický

David Prachař

Autor příběhu, spisovatel, novinář a hudebník Jáchym Topol, vystupoval mimo jiné se skupinami Psí vojáci a Národní třída a byl také šéfredaktorem časopisu Revolver Revue.

Napsal prózy jako Sestra (1994), Anděl (1995), Noční práce (2001), Kloktat dehet (2005) nebo Chladnou zemí (2009). Citlivého člověka vydal v roce 2017. Věnuje se také poezii.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám