Hlavní obsah

Oscary budou bez roušek. Do hlediště pustí jen 170 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akademie nepožaduje, aby umělci při letošním udílení Oscarů v Los Angeles nosili roušky. Večer přesto proběhne ve velmi omezeném režimu.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Herečka Laura Dernová s Oscarem

Článek

Ceremoniál je považován za normální televizní natáčení, takže roušky by neměly být povinné. Ovšem před natáčením nebo během reklam by hosté správně měli roušky nasadit.

V hledišti smí letos být pouhých 170 lidí, hosté tak budou muset průběžně přicházet a odcházet ve skupinách. Každý z nich obdrží plán, co a kdy má dělat. Za normálních časů bývalo v budově přes 3000 lidí.

Povinné bude měření teploty u vstupu a dále tři covid testy ve dnech předcházejících Oscarům. Červený koberec bude zkrácený, vejdou se na něj jen tři fotografové a několik novinářů. Při rozhovorech budou muset udržovat odstup od hostů.

Letošní Oscary se stejně jako loni nepochybně neobejdou bez korektnosti a prázdných politických proklamací, zároveň budou ale jedny z posledních před zavedením nejtvrdších kvót v dějinách, týkajících se ocenění pro nejlepší film. Od roku 2024 už budou platit povinné kvóty na sexuální menšiny, postižené, indiány, Afričany či Asiaty. Netýkají se však pouze herců, kteří jsou ve filmu vidět, ale úplně všech, včetně střihačů, oddělení marketingu a PR a stážistů na praxi. Někteří herci jako Kirstie Alleyová a James Woods se proti tomu ohradili, ale bez úspěchu.

Reklama

Výběr článků

Načítám