Hlavní obsah

Nové pohádky na Vánoce budou, slibuje ČT

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z posledních jistot neselhala, na Vánoce budou alespoň nové pohádky. Vojta Kotek se ve štědrovečerní pohádce O vánoční hvězdě dozví, jak mocná je láska, na první svátek vánoční má premiéru Hodinářův učeň a pak O léčivé vodě s Lindou Rybovou. Pro neslyšící diváky je pohádka Loupežnická balada.

Trailer Hodinářův učeň Video: ČT

 
Článek

„V této nelehké a nejisté době, v níž se nacházíme a která pravděpodobně ještě nějakou dobu potrvá, se snažíme především pomáhat. Dětem, které nemohou do škol, rodičům, kteří se o ně doma starají, i seniorům, jež často musejí omezit kontakt s rodinou. A stejně jako letos na Vánoce prostřednictvím tradičních Adventních koncertů pomůžeme potřebným, tak znovu přineseme našim divákům i tolik očekávané, nové vánoční pohádky. Zejména ta štědrovečerní se u nás stala tradicí, kterou si pravidelně nenechá ujít více než 2,5 milionu diváků,“ řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Foto: Česká televize

O vánoční hvězdě (Tereza Ramba a Vojtěch Kotek)

V podhůří Západních Tater našel režisér štědrovečerní pohádky Karel Janák vhodné místo, kam umístit malebnou vesnici, v níž žije učitel Václav a kde se objeví hvězda Denička, kterou na zem srazila žárlivá Proxima. Po Dvanácti měsíčcích se tak režisér opět vrací k zimním příběhům.

„Tehdy jsem se zařekl, že už v zimě točit nebudu. Ale film O vánoční hvězdě by bez sněhu přišel o svou krásnou atmosféru. Takže jsem musel porušit své předsevzetí a znovu se pustit do zimního natáčecího dobrodružství,“ uvedl Janák.

Foto: Bontonfilm

Viktor Preiss jako charismatický záporák v pohádce Hodinářův učeň

Hodinářův učeň je podle ČT „o hrách osudu, lásce, lidské malosti, ale také odvaze, šikovnosti a dobrotě hlavních hrdinů”.

„Žánr pohádky je nesmrtelný, ale nikoliv bezedný, a proto se jisté motivy a schémata chtě nechtě opakují a vzájemně se sobě podobají. Vymyslet, napsat a realizovat originální příběh je kumšt. Pohádka režisérky Jitky Rudolfové je v mnoha ohledech atypická a originální, a to je, pevně doufám, dobré znamení,“ říká představitel hlavní role hamižného hodináře Viktor Preiss.

Foto: Česká televize

Linda Rybová

Koprodukční česko-slovenská pohádka O léčivé vodě potěší na druhý svátek vánoční všechny příznivce příběhů o lásce a spravedlnosti. „Odmala miluji pohádky. Myslím, že v podstatě utvářely to, jaká jsem. Ovlivňovaly, jaká budu, až vyrostu, v co věřím a jaké ctím hodnoty,“ dodala Linda Rybová, jež si zahrála Paní vod a pramenů.

Nový rok zahájí televize komediemi Poslední aristokratka či Vlastníci a v neděli 3. ledna nabídne ČT1 i první díl nové minisérie Božena. Ve skutečném příběhu první české spisovatelky ztvární slavnou Češku v celkem čtyřech televizních filmech herečky Anna Kameníková a Aňa Geislerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám