Hlavní obsah

Místo dokumentu o Gottovi byl zveřejněn klip

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli uzavření kin na minimálně dva týdny je na neurčito odložena i premiéra dokumentu o zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi nazvaném Karel režisérky Olgy Malířové Špátové. Místo toho byl zveřejněn videoklip k písničce Jdi za štěstím.

Foto: Karel Gott Agency

Záběr z dokumentu Karel.

Článek

Slavnou skladbu Karla Svobody nazpíval Gott u příležitosti svých osmdesátin jako svou vůbec poslední nahrávku v létě 2019 se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu pod taktovkou dirigenta Jana Kučery.

„Protože premiéra i distribuce filmu musejí být kvůli novým epidemiologickým opatřením odloženy na neurčito, rozhodla jsem se potěšit manželovy fanoušky v České republice i na Slovensku a zveřejnit nový videoklip s titulní písní k filmu Karel. Zpíval ji s vědomím, že jde o píseň pro vznikající film,“ řekla Ivana Gottová.

Videoklip v režii Jakuba Sommera zároveň odhaluje některé záběry, které museli tvůrci s těžkým srdcem vyřadit a které se do výsledné podoby filmu nakonec nevešly.

„Bylo nám líto, že se záběry z natáčení se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu v dokumentu nakonec spolu s mnoha dalšími scénami nepoužily. Jsem proto ráda, že alespoň některé z nich byly režisérem Jakubem Sommerem a střihačkou Šárkou Sklenářovou velmi trefně zakomponovány do tohoto klipu. Jsem vděčná, že manželovým příznivcům můžeme snad alespoň trochu pozvednout náladu v tak nejisté době právě videoklipem k úvodní písni Jdi za štěstím. Pevně věřím, že brzy bude zase dobře, proto přijměte tento dárek od nás i Karla jako naději na lepší časy,“ dodala Gottová.

Společně s filmem Karel plánoval Supraphon vydat soundtrack, jehož součástí je i nová nahrávka písně Jdi za štěstím. Vydání se ale odsouvá s premiérou filmu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám