Hlavní obsah

Marienbad Film Festival funguje, v srpnu snad i bez omezení

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci z pondělí na úterý byl zahájen pátý ročník Marienbad Film Festivalu projekcí snímku Loni v Marienbadu na hlavní mariánskolázeňské kolonádě. Po celé léto by měly probíhat projekce, vrchol festivalu se plánuje na konec srpna.

Foto: Marienbad Festival

Venkovní kino na kolonádě

Článek

„Z podstaty financování je Marienbad Film Festival médiem veřejné služby. Pokud má nejlépe sloužit veřejnosti, usoudili jsme, že je především potřeba získávat ukazatele, pohotově reagovat na stále se proměňující situaci a usilovat o co největší bezpečí publika,“ řekla  ředitelka festivalu Zuzana Stejskalová.

„Doufáme, že tak lépe přispějeme k renovaci a reaktivaci kulturního provozu. Marienbad Film Festival je mezinárodním festivalem experimentální povahy. Ať se tedy experiment stane dalším nástrojem pro vypořádání se s nouzovým stavem,“ dodala.

Kolonáda Ferdinandova pramene se v sobotu 23. května promění ve venkovní kino a po západu slunce promítne v řadě druhý festivalový snímek Bohdana Karáska Karel, já a ty.

Organizátoři doufají, že vrchol festivalu, který se plánuje na 27. až 30. srpna, se snad bude moci uskutečnit v plánované podobě. Informace se budou objevovat na stránkách www.marienbadfilmfestival.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám