Hlavní obsah

Leonardo DiCaprio má točit americkou verzi dánského Chlastu

Hollywood chystá vlastní verzi známého dánského filmu Chlast, který právě získal Oscara. Podle neoficiálních informací by měl hlavní roli dostat Leonardo DiCaprio.

Trailer k filmu ChlastVideo: Film Europe

 
Článek

Leonardo DiCaprio by tak měl vystřídat Madse Mikkelsena, v současnosti jednoho z nejžádanějších evropských herců. Práva na film už získala Appian Way Productions, kalifornská produkční společnost, kterou založil právě Leonardo DiCaprio.

Foto: Film Europe

Mads Mikkelsen ve filmu Chlast

Thomas Vinterberg, režisér původního filmu, už režírovat nebude, ale měl by na novince pracovat jako výkonný producent ve spolupráci s Kasperem Dissingem a Sisse Graum Jørgensenovou.

RECENZE: Severskému divnohumoru Češi rozumějí

Film

Chlast je příběh vyhořelých středoškolských učitelů v čele s dějepisářem (Mads Mikkelsen), kteří provedou experiment. Denně si dávají malé množství alkoholu, aby zjistili, zda malá intoxikace otevírá mysl, zvyšuje kreativitu a odstraní deprese. Pečlivě zapisují své pocity i dopad na výuku. A zjistí, že to skutečně funguje. Mají větší chuť do života, jenže experiment se vymkne kontrole.

Dánský film měl dobrý počáteční nápad a také vynikající herce. Sklidil úspěch na Evropských filmových cenách i na Oscarech.

Reklama

Výběr článků

Načítám