Hlavní obsah

Kultovní Kancl bude mít po české, indické a chilské i arabskou verzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě dekády poté, co seriál skončil ve Velké Británii, a osm let po české verzi dobyl snad nejpředělávanější televizní seriál další metu. Natáčí se v arabštině s egyptským režisérem Hishamem Fathím.

Foto: NBC

Steve Carrell v americké verzi Kanclu

Článek

BBC udělila práva na seriál Kancl saúdskoarabské společnosti MBC Studios. Seriál se má jmenovat Al Maktab a bude se odehrávat v kurýrní firmě místo papírenského skladu.

Tvůrci se ale musí vyrovnat s mnoha problémy – jednak by se jisté situace z originálního seriálu arabském prostředí nemohly stát. Navíc je jiná doba, pracuje se jinak. Původní Kancl s Rickym Gervaisem se natáčel v roce 2001, takže vycházel hlavně z reality devadesátých let.

Děj se bude zase točit kolem samožerského pokryteckého vedoucího pobočky.

„Ačkoliv práce v kanceláři může v roce 2022 vypadat pro mnohé z nás trochu jinak, ta povědomost skvěle odpozorovaných postav, které prožívají drobné souboje i chvíle přátelství a legrace, a šéf, který ze sebe někdy dělá blbce, to se zdá stále stejně pravdivé,” tvrdí André Renaud z BBC.

Seriál není v tomto regionu neznámý a podle zástupců studií MBC se těší velké popularitě. „Vzhledem k jeho obrovskému úspěchu v posledních dvou dekádách je pro nás neuvěřitelně vzrušující uvést první arabskou verzi na MBC,“ řekl generální ředitel Zeinab Abul Alsamh.

Foto: Česká televize

Milan Šteindler

Svou verzi už natočili Američané, Francouzi, Němci, Finové, Kanaďané, Chilané a také Češi.

Česká verze sice nedopadla tak dobře jako britská, ale pár fanoušků si v roce 2014 našla.

„Trapných seriálů se u nás udělalo poměrně dost neplánovaně. Takže my na to jdeme z druhé strany a natáčíme o trapnosti naprosto plánovaně,“ řekl tehdy režisér Milan Šteindler.

Reklama

Výběr článků

Načítám