Hlavní obsah

Kleopatra je zpět. Legendární film z 60. let se dočká nové verze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královna Kleopatra se vrátí v novém celovečerním filmu a hlavní role se patrně ujme izraelská herečka Gal Gadotová známá z Wonder Woman.

Foto: Vertical Ent.

Gal Gadotová, bývalá Miss Izrael, se zřejmě stane novou Kleopatrou.

Článek

Režisérka Patty Jenkinsová by měla projekt realizovat pro společnost Atlas Entertainment. Scénář píše Laeta Kalogridisová, která se podílela mimo jiné i na snímcích Alexander Olivera Stona a Prokletý ostrov Martina Scorseseho.

O nové Kleopatře už se v minulosti psalo několikrát, ale nikdo film, který bude bez pochyb hodně drahý, nedotáhl do konce. Jednu dobu se spekulovalo o Angelině Jolie a mezi možnými režiséry figurovali James Cameron, Denis Villeneuve i David Fincher.

Gadotová momentálně natočila Wonder Woman 1984, která ale stále odkládá premiéru kvůli pandemii. Měla být v červnu, v srpnu a v říjnu, nyní snad o Vánocích, ale jisté není nic.

Foto: 20th Century Fox

Elizabeth Taylorová ve filmu Kleopatra

Původní snímek Kleopatra s Elizabeth Taylorovou z roku 1963 televize reprízují dodnes. Obdivován byl i ve své době, ale čistě komerčně se mu až tolik nedařilo.   

Šlo o předražený projekt, který producentům napínal nervy. Kleopatra měla původně 243 minut, což bylo pro diváky nesnesitelné, a postupně ji zkrátili až na 194 minut.

Uvádí se, že měl rozpočet přes 40 milionů dolarů, což byla v roce 1963 extrémní částka. Později se ale objevily články tvrdící, že to bylo přehnané a v daňových dokumentech je rozpočet o něco menší. Mohlo tedy jít o PR dezinformace, které měly ohromit diváky.

Reklama

Výběr článků

Načítám