Hlavní obsah

Filmový on-line minifestival nabízí také Goethe-Institut

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diváci, kteří už jsou unaveni americkou produkcí, mohou zavítat na stránky Goethe-Institutu (německý kulturní a jazykový institut). Ten teď nabízí až do 30. června desítky filmů zdrama on-line. Některé jsou vybaveny českými titulky, některé anglickými.

Foto: Goethe.de

Patnáctiletý hrdina z filmu Pět věcí, kterým nerozumím.

Článek

„Podařilo se nám vyřešit práva k řadě výborných německých filmů, které můžeme vzhledem k aktuální situaci zpřístupnit divákům on-line,“ sdělila vedoucí Programového oddělení Goethe-Institutu Luisa Rath.

„Program nazvaný Goethe umožňuje bezplatně a bez registrace získat kód, s jehož pomocí se filmy přehrají na platformě Vimeo.“

Najdou se tam aktuální hrané filmy, dokumenty i archívní snímky z šedesátých let.

Z nových je to třeba komedie Jen tak dál, Sanssouci, ze starších několik filmů  zesnulého režiséra Christopha Schlingensiefa (1960-2010), který se proslavil filmy jako 120 dní Bottropu nebo Chance 2000 – Sbohem Německo.

Dále je možné získat více než sto německých filmů prostřednictvím E-Knihovny.

„Aktuálně jsme navíc připravili třetí možnost sledování německých filmů zdarma,“ doplnila Klára Arpa z Goethe-Institutu. „Od 6. do 12. května bude ve spolupráci s DAFILMS.CZ online uveden slavný snímek Wackersdorf. Ten líčí skutečný příběh z 80. let, kdy německá obec důrazně protestovala proti stavbě zařízení pro znovuzpracování jaderného odpadu.“

Streamování probíhá na stránkách www.goethe.de/cesko/.

Reklama

Výběr článků

Načítám