Hlavní obsah

Filmové premiéry: West Side Story, Můj soused Totoro, Muž zbavený tíže a Sněžit už nikdy nebude

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Steven Spielberg natočil novou verzi slavného muzikálu z roku 1961 West Side Story. Civilní příběh s ohromující obrazotvorností nabízí japonský animovaný film Můj soused Totoro z roku 1988, který vstupuje poprvé do českých kin. Muž zbavený tíže je dokument o malíři Kamilu Lhotákovi. Polský mysteriózní film má název Sněžit už nikdy nebude.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

West Side Story

Parafráze na Romea a Julii přenesená do ulic New Yorku získala v roce 1961 deset Oscarů a stala se spolu s hudbou Leonarda Bernsteina nejslavnějším muzikálem všech dob. Nyní se pro vyprávění tohoto klasického příběhu o vášnivé rivalitě dvou pouličních gangů rozhodl sám velký Steven Spielberg.

Trailer k filmu West Side Story

West Side Story, USA 2021, muzikál, 156 min., režie: Steven Spielberg, hrají: Ansel Elgort, Rachel Zegler, David Alvarez, Ariana DeBose, Rita Moreno a další.

Můj soused Totoro

Dvě sestry, starší Sacuki a malá Mei, přijíždějí s tatínkem do nového domu v malebné krajině stranou městského shonu. Jejich maminka se v nedaleké nemocnici léčí z dlouhodobé nemoci, a tak musí asi desetiletá Sacuki zastat její roli v rodině. Při tom ale nové prostředí skýtá tolik fantastických příležitostí pro dětskou zábavu. Obzvláště, když malá Mei objeví, že v nedalekém lese bydlí roztomilý lesní duch Totoro.

Můj soused TatoroVideo: Aerofilms

Můj soused Totoro, Japonsko 1988, animovaný, 86 min., režie: Hajao Mijazaki 

Muž zbavený tíže

Režisér Josef Císařovský se s pomocí umělcova syna Kamila Lhotáka juniora a dalších spolupracovníků snaží hledat inspirační zdroje Lhotákovy imaginace i události, které ovlivnily nejen jeho výtvarnou cestu, ale i samotný život.

Trailer k filmu Muž zbavený tížeVideo: CinemArt

Muž zbavený tíže, Česko 2021, dokument, 70 min., režie: Josef Císařovský.

Sněžit už nikdy nebude

Do života uzavřené zámožné rodiny vstupuje masér z východu. Navzdory bohatství z nich vyzařuje vnitřní smutek a žal. Mysteriózní návštěvník má dar, jeho ruce léčí a jeho oči pronikají do duší osamělých žen. Jeho ruský přízvuk zní jako píseň minulosti, klidná melodie jejich dětství, kdy byl svět bezpečnějším místem.

Sněžit už nikdy nebudeVideo: Film Europe

Sněžit už nikdy nebude, Polsko/Německo 2020, mysteriózní drama, 116 min., režie: Malgorzata Szumowska, hrají: Alec Utgoff, Maja Ostaszewska, Agata Kulesza, Weronika Rosati a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám