Hlavní obsah

Filmové premiéry: Vyšehrad Fylm, Zlouni, Seveřan, Nic k smíchu i Amélie z Montmartru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrdina internetového seriálu Lavi přichází na plátna ve snímku Vyšehrad Fylm. Málokteří hrdinové mají tak špatnou pověst jako ti v animované akční komedii Zlouni. Nicole Kidmanová hraje v historickém filmu Seveřan. O vyrovnání s tím, že se život obrátil naruby, je film Nic k smíchu. Jak se největší křesťanský svátek odrážel v mistrovských dílech, přibližuje dokument EOS: Velikonoce v umění. V obnovené premiéře se vrací Amélie z Montmartru.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Vyšehrad Fylm

Po úspěchu desetidílného internetového seriálu Vyšehrad se jeho tvůrci rozhodli napsat a natočit pro svého hrdinu, padlou fotbalovou hvězdu Laviho, celovečerní film. Do Laviho života tak vstoupí svatba, dítě a také několik fotbalových mafiánů.

Trailer - Vyšehrad: FylmVideo: Bioscop

Vyšehrad Fylm, Česko 2022, 101 min., režie: Jakub Štáfek, Martin Kopp, hrají: Jakub Štáfek, Jakub Prachař, David Novotný, Jaroslav Plesl a další.

Zlouni

Hlavou party je Vlk, Had má na starosti otevírání sejfů, Tarantule je zkušená hackerka, Žralok se umí skvěle maskovat a Piraňa je vztekloun, který pro ránu nejde daleko. Za léta strávená loupežemi všeho druhu získali dojem, že jsou nepolapitelní, jenže i pro ně nakonec bude platit, že se tak dlouho chodí do sejfu pro diamanty, až se zámek zacvakne.

Trailer k filmu ZlouniVideo: CinemArt

Zlouni, USA 2022, animovaný, 100 min., režie: Pierre Perifel

Seveřan

Amleth býval synem mocného vikinského krále a jeho ženy Gudrun, než ho zrada a zákeřná vražda připravily nejen o otce, ale i o střechu nad hlavou. O pár let později se světem protlouká jako bezejmenný válečník a má jediný cíl. Vlastnoručně zabít ty, kteří ho připravili o rodinu a šťastnou budoucnost.

Trailer k filmu SeveřanVideo: CinemArt

Seveřan, USA 2022, akční drama,136 min., režie: Robert Eggers, hrají: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Ethan Hawke a další.

Nic k smíchu

Úspěšný stand-up komik Kasper je nečekaně propuštěn a přijde o své pravidelné vystoupení. Ještě téhož večera ho opustí jeho přítelkyně. Aby toho nebylo málo, Kasper se ocitne tváří v tvář nejhorší noční můře, jakou si lze představit: je pozván k lékaři, kde zjistí, že má nevyléčitelnou rakovinu. To vše ve stejný den...

Trailer k filmu Nic k smíchuVideo: Pilot Film

Nic k smíchu, Norsko 2021, komediální drama, 100 min., režie: Petter Næss, hrají: Odd-Magnus Williamson, Sara Khorami, Øystein Martinsen a další.

EOS: Velikonoce v umění

Příběh smrti a vzkříšení Ježíše Krista dominoval západní kultuře posledních 2000 let. Film nahlíží na příběhy křesťanství tak, jak jsou vyobrazeny v umění od dob raných křesťanů až po současnost. Uvidíte díla mistrů jako Caravaggio, Leonardo, Raffael, El Greco nebo Dalí.

Trailer k dokumentu Exhibition on Screen: Velikonoce v uměníVideo: Pannonia Ent.

EOS: Velikonoce v umění, Velká Británie 2020, dokument, 86 min., režie: Phil Grabsky

Amélie z Montmartru

Trailer k filmu Amélie z MontmartruVideo: Aerofilms

V roce 2001 vyhrála karlovarský festival a pak dalšími cenami i diváckým ohlasem dobyla svět. Nesmělá Pařížanka Amélie dostala jednoho dne nápad, že musí najít dávného majitele krabičky vzpomínek, kterou náhodou našla ve svém bytě, a poklad mu vrátit. Amélie začne zasahovat jiným lidem do života. Svou laskavostí a hravostí si získává jejich srdce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám