Hlavní obsah

Filmové premiéry: Marťanské lodě, Láska pod kapotou, Zelený rytíř a Fellini a duchové

Právo, Věra Míšková

Ve světě současných třicátníků se odehrává milostný příběh Marťanské lodě. O muži, který podstoupil závod života, je slovenský dokument Láska pod kapotou. Zelený rytíř je temnějším způsobem převyprávěný epický středověký fantasy příběh z legend o Artušovi. U příležitosti 100. výročí narození velkého italského režiséra vznikl dokument Fellini a duchové.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Marťanské lodě

Hudebník Martin a psycholožka Eliška tráví většinu filmového času na toulkách Brnem i okolím, na její přednášce nebo v klubu, kde on hraje, u stolu či v posteli. Po celou dobu nevědí, co dělat se sebou a svým milostným vztahem, který se zrodil jen tak, náhle a ani jeden z nich pro něj neumí najít pevný základ.

Marťanské loděVideo: Falcon

Marťanské lodě, Česko/Norsko 2021, 77 min., režie: Jan Foukal, hrají: Eliška Křenková, Martin E. Kyšperský, Agáta Červinková, Anita Krausová, Jan Strejcovský a další.

Láska pod kapotou

Padesátník Jaroslav má v životě dvě vášně: rychlá auta a školní lásku Jitku, která mu po zpackaném manželství vrátila naději a chuť jít dál. Jitka, služebně nejstarší autokrosová řidička v Čechách, by sotva našla lepšího mechanika a kouče, než je Jaroslav. Ten pro ni staví z ojetin závodní auta a společně doufají ve vítězství. To je ale jen kulisou pro skutečný „závod života", ve kterém pár zatím nepatřil mezi favority.

Láska pod kapotouVideo: Aerofilms

Láska pod kapotou, Česko/Slovensko 2021, dokument, 85 min., režie: Miro Remo

Zelený rytíř

Chrabrý ale svéhlavý rytíř kulatého stolu Sir Gawain, synovec krále Artuše, se vydává na troufalou cestu, na jejímž konci ho čeká osudový vyzyvatel - obrovský a tajemný Zelený rytíř. Sir Gawain na této pouti, během níž blíž poznává i sám sebe, musí čelit duchům, obrům i zlodějům, aby dokázal, že je hoden cti v očích jeho rodiny a celého království.

Zelený rytířVideo: Forum Film CZ

Zelený rytíř, Usa/Irsko 2021, dobrodružný fantasy, 130 min., režie: David Lowery, hrají: Dev Patel, Alicia Vikander, Joel Edgerton, Sean Harris, Kate Dickie a další.

Fellini a duchové

Film nahlíží do „skrytého světa“ režiséra a držitele pěti Oscarů Federica Felliniho (Sladký život, Amarcord, Osm a půl, Giulietta a duchové). Ukazuje množství dosud neodhaleného archivního obsahu a slavných filmových ukázek, které pomohou vykreslit unikátní vztah italského maestra k duchovnu a nadpřirozenu.

Fellini a duchovéVideo: Pannonia Entertainment

Fellini a duchové, Itálie 2020, dokument, 100 min., režie: Anselma Dell'Olio 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám